Събарят вила на олигарсите Баневи

Финансите на Баневи са силно разклатени

Луксозното имение на Николай Банев в село Сираково, област Хасково,  до дни трябва да бъде изравнено със земята. Във вилата  живее бащата на олигарха – Йордан Банев.  Огромната къща, както и съоръженията в двора, сред които има и тенис корт, обаче са незаконни, окончателно реши съдът.

Имотът от 25 дка е собственост на бащата на олигарха. След като булдозерите срутят вилата и тенис корта, в двора трябва да остане схлупената къща, в която преди години е  живял стария Банев. Пенсионирания полковник от ДС се чувства много тъжен от факта, че ще махнат тенис корта. Спортното съоръжение привлича доста младежи от околността, които искат да тренират там. Гостите са единственото разнообразие за самотния старец. Синът му и внуците идват много рядко да го

Събориха редица съоръжения на Баневи в к-с Русалка

видят, а съпругата му не живее с него, за да помага в семейния бизнес.

Напоследък на Николай Банев никак не му върви. След като кметът на Каварна Цонко Цонев го изгони по съдебен път от комплекс „Русалка“ , последваха още няколко дела за връщане на незаконно придобити държавни земи.

Министерство на земеделието предяви претенции към две от фирмите на семейство Баневи за присвоени  182 дка гори от защитена територия в община Каварна. Кредитори на Николай Банев пък му прибраха спортния център „Лебеда“ в Хасково за неплатени дългове.

Делата, заведени от държавата, съвсем не са единствените надвиснали над фамилията. Николай Банев е подсъдим по стотици дела за фалити на заводи, неизплащане на заплати и заграбени земи по Южното Черноморие.

Според юристи, Баневи ще направят всичко възможно, за да запазят вилата в Сираково заради бащата на олигарха. Адвокатите на семейството вероятно ще използват хитра врътка, за да отложат събарянето на имението. Майката на Николай Банев, Мария със сигурност ще засипе съда с жалби срещу решението на ДНСК. Досега всички молби бяха от името на Йордан Банев.

Николай Банев за делегацията в Катар. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *