Покушението над Манол Велев – дело на бодигардовете му

Манол Велев

Покушението срещу Манол Велев се явява като гръм от ясно небе за семейството му. Той няма врагове. Бизнесът му върви. Никой не търси произхода на парите му, нито брои сделките, които сключва.

Манол е известен със своята прецизност и умението да чете дори дребните букви в договорите, които подписва. Доверява се предимно на себе си и доста малко на подчинените си.

Стрелбата на 11 юли 2007 г. е истински шок за съпругата му Весела. Вестта за покушението над Велев заварва социалистите, събрани на чашка в парламента по повод рождения ден на Бойко Великов, който черпи на патерица.

Интерес представлява фактът, че месеци преди стрелбата той разкарва двамата си бодигардове – Корееца и Ивчо, по настояване на неизвестен приятел.

Весела Лечева

Човекът го посъветвал, че да ходи пеш из центъра и без охрана е далеч по-безопасно, отколкото, ако си заобиколен от гавази.

Стрелбата на Манол Велев си остава пълна мистерия. От години той е прикован към легло – нито жив с живите, нито мъртъв с мъртвите. Малцина, освен съпругата му Весела, се осмеляват да го навестят, за да видят как е. Говори се, че тежал 40 килограма, а лицето му било изпито и посърнало. Реагира единствено, когато чувал гласа на жена си.

Запознати с делата на Манол  Велев разказват, че той все още се води управител на свои фирми по документи, макар, че е в тежка кома. Именно здравословното му състояние е основна причина да не бъде образувано дело за финансови измами срещу него, свързани с удара на живота му – купуването на тонове нафта и разпределянето им на черния пазар.

ВИЖ ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *