Почина легендарният китарист на Slayer Джеф Ханеман, след ухапване от отровен паяк

Джеф Ханеман се бори с последствията от ухапването в продължение на няколко години

Почина рок легендата Джеф Ханеман
Почина рок легендата Джеф Ханеман

Тази нощ на 49 годишна възраст почина легендарният китарист и съосновател на рок група Slayer Джеф Ханеман. Музикантът си замина в болница в Лос Анжелис от чернодробна недостатъчност, докато се възстановяваше от ухапване на отровен паяк.

Китаристът е ухапан от зловещото насекомо преди няколко години и въпреки че тогава оцелява, впоследствие развива некротизиращ фасцит, който води до разлагане на плътта и унищожаване на клетките в подкожната тъкан.

slayer
slayer

Борбата за живот продължава дълги и тягостни месеци, на моменти Джеф Ханеман е напълно обездвижен и както самият той каза в едно от последните си интервюта, наложило му се е да се учи да ходи отново. Въпреки че не е в състояние да свири на сцената, продължава да пише музика и да радва милионите си почитатели по целия свят.

Някои от песните на Джеф Ханеман водят до истинска революция и слагат ново начало в развитието на тежката музика. Особено голяма следа оставят неповторимите Angel of Death и Raining Blood, които с течение на годините инспирират и дават сила на групи като Sepultura, Pantera, Slipknot и десетки други.

Джеф Ханеман основава Slayer заедно със своите приятели Кери Кинг и Том Арая през 1980 година в Лос Анжелис. Въпреки че групата в началото не е приета с особен ентусиазъм от критиците в САЩ, в Европа правят истински фурор. След турне в Англия се завръщат у дома като богове и се нареждат сред великите царе на траш метъла.

R. I. P – Raining Blood:

http://www.youtube.com/watch?v=CUDWLp1yIWw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *