Палмите у нас – като чесън в мелба

Така нарече палмите във Варна представителят на кралското градинарско общество в Англия – нашенецът Христо Йорданов. Нямам идея кой ги е купил и как ги е купил, но на фона на богатата и красива българска растителност те изглеждат нелепо в саксиите си, каза известният градинар.

Растенията изглеждали унили и не на мястото си, а идеята да придадем средиземноморски вид на курортите си – недообмислена. В България имало малко специалисти по тези растения, а за вече купените не са полагани необходимите грижи, допълни Йорданов.

Той е първият източноевропеец, участвал в традиционното британско изложение на цветя в Hampton Court Palace. Миналата година получил висока награда за проекта си, а тази ще участва пак. Отпуснати са му цели 24 квадрата, на които ще смята да пресъздаде българското знаме, като използва мидени черупки и босилек – зелен и червен. Копър, мента, чубрица, лавандула и други характерни растения ще бъдат използвани за композицията. Посетителите пък ще получават като сувенир по една мида от Черно море. За целта към Англия ще потеглят чували с миди, които ентусиасти в момента събират. В края на цветната фиеста всичко използван ще бъде дадено за благотворителни цели. Христо е завършил две висши образования, от които нито едно няма нищо общо с цветята.

Палмите изглеждат по- естествено в Гърция. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *