Основателят на Фейсбук се ожени на тайна церемония

Присила и Марк

Основателят и главен акционер в световната социална мрежа „Фейсбук” – Марк Закурбърг, на свой ред преклони глава и се ожени за дългогодишната си партньорка Присила Чан. Щастливото събитие станало на 19 май и до последно било пазено в дълбока тайна.

Сведения за новото положение на Марк дал самият той, чрез профила си във „Фейсбук”, където публикувал снимки от сватбата. Според западните новинарски агенции, на събитието присъствали едва около стотина души, сред които роднини, най – близки приятели и бизнес партньори.

Фейсбук

Самото бракосъчетание било проведено в къщата на Марк и Присила, а най – интересното е, че гостите всъщност не знаели защо са поканени на купон. По – голямата част от тях мислели, че отиват просто на най – обикновено парти за отбелязване дипломирането на Присила Чан в Калифорнийския университет.

Марк и Присила сключиха граждански брак след съжителство от над девет години, разкриват техни приятели. Брокери пък припомнят, че ден по – рано, на 18 май, започна продажба на акциите на социалната мрежа. Още през първия ден бяха разпродадени повече от 420 милиона акции, при цена за една от 38 долара в края на работния ден. Зукърбърг обаче ще си остане основният акционер в компанията, с 56 % дял от капитала.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *