Осъдиха на смърт двама българи за трафик на дрога в Малайзия

Двама българи осъдени на смърт за наркотрафик

Наказват мулетата, соченият за организатор отдавна е на свобода

Двама българи ще бъдат екзекутирани в Малайзия за трафик на наркотични вещества. Това стана ясно днес, след като излезе постановлението на съдебните власти в Джохор. Магистратите признаха за виновни в трафик на дрога Иван Киров на 27 години и Георги Бакалов на 26, и двамата от Нова Загора.

Двамата бяха спипани с около шест килограма амфетамини през месец май миналата година. Според специалистите, стойността на заловената на международното летище в Малайзия пратка, е около половин милион щатски долара. Пред съда обвиняемите твърдяха, че са били подлъгани да пренасят стоката срещу заплащане.

Амфетамини

Било им обяснено, че това са хапчета виагра, които трябва да внесат без документи, за да се спестят парите за данъци. Нямали право да отворят куфарите си, за да видят какво всъщност пренасят. Съдиите обаче не уважиха тяхното становище и заявиха, че много добре са знаели с какво са им пълни чантите.

Адвокатът на осъдените на смърт заяви пред българска телевизия, че заедно с тях е бил арестуван и трети нашенец, който се казва Георги Георгиев. Киров и Бакалов го посочили като човека, който ги е наел и като организатор на трафика. Властите в Малайзия обаче го пуснаха на свобода още преди месеци и го екстрадираха в България поради липса на доказателства.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *