Очевидец от Варна: Видях как полицаите биха човек с палки на протеста!

Очевидец разказва за полицейско насилие при протестите срещу високата цена на електричеството

Протести срещу цената на тока
Протести срещу цената на тока

Млад мъж от Варна разказа в национален ефир, че е станал пряк свидетел на полицейско насилие над човек, участвал в протеста срещу неправомерно високите цени на електричеството у нас. Припомняме, че жителите на морската столица въстанаха най – яростно срещу безчинствата на енергийната мафия и създадоха доста неприятности на службите.

„Когато протестът беше вече към края си, в района на Аспаруховия мост бяха останали не повече от петдесет души. В близост до бензиностанцията забелязах, че бяха хванали някакво момче и го биеха с палките” – разказва варненецът, представил се по телевизията като Радуш.

Протести срещу цената на тока
Протести срещу цената на тока

Младежът допълва още, че имал сериозен разговор с полицай, заради публикация в собствената си страница във Фейсбук, която е посветена на протестите. След като написал апел към съгражданите да блокират Аспаруховия мост, на телефона си получил позвъняване от полицията, откъдето му наредили веднага да се яви при тях в управлението. Там го накарали да подписва декларация, че няма да участва в „обществени безредици”, но той отказал да направи това.

„В социалната мрежа отправих призив към гражданите на Варна да блокират моста, но не съм и предполагал, че чак полицията ще се заинтересува от тази публикация. Естествено отидох при тях, но отказах да подпиша” – разказва момчето.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=wU9PFQIMyBI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *