Намериха още един български вампир в Лом

Намериха още един български вампир

Работници в шок от зловещата находка

Нов вампирясал скелет намериха работници в Лом, докато извършваха изкопни дейности за водопровод в центъра на града. Зловещите останки на кръвожадното праисторическо същество били намерени на дълбочина от около един и половина метра и при вида им някои от хората изпаднали в силен стрес.

Вампир

Извиканите на място специалисти са категорични, че вампирът е погребан някъде през средновековието. Мястото на находката в онези минали времена е било част от некропола на тогавашния Ломград, както се наричал градът преди десет века. Историците допълнили, че там са намерени още много находки от единадесети век – злато, керамика, монети, битови вещи.

Поредното българско чудовище също е погребано с ритуал против вампирясване. Стъпалата на краката били притиснати с голям камък, а така бил наказван всеки, който не спазвал общоприетите норми за поведение. Това например били освен кръволоците и различни разбойници, убийци, крадци, дори нечестни търговци и кръчмари. Смятало се, че като е с притиснати крайници, мъртвецът няма да може да вампиряса и да тормози живите.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=s01rWJIwNv4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Интересното на филмите е, че представят вампирите, като някакви си Хари Потъровци? А истината е, че след като се пие такава кръв, често заразена с какво ли не, човека вампир се разболява от разни генни болести, често настъпват и мутации, но не му израстват предни зъби като на филмите. Откроява се от хората, по живогинското си излъчване – все едно е, че гледаш пума да те гледа…. Има много канибали вампири и днес по света. А това е отвратително… Човека е създаден, за красив живот, а много милиони от него са на ниво животни и превръщат света в зверилник. Затова и не може да се оправи от хилядолетия…а преди това има 6 шамара човечеството, да поеме по правилният път – умереност и на деца и на живот, човекоуважение към другите, почтенност и други добродетели. Но и днес, голяма част от света е населен от човекозверове? Ето затова има опасност и от седми шамар, който ще поотрезви човечеството доста сериозно. Дано не се стига дотам. Последният път беше потопа. Описан ви е в Библията. Преди това има още 5 подобни но други шамара. и пак е зверилник? Няма причина да се харесват вампири-човеци – това са принизили се до жиотинско ниво човеци. Нямат някакви специални заложби, но понеже акцентуват на убийството за храна на хора, те са превъзнесени като нещо мистично. Все едно е тигър да те нападне – няма разлика, освен във формата на телата. И вампира канибал и тигъра са месоядни хищници и нищо друго. Винаги съм се учудвал на филмите за вампири – разпръсне се на части и се събере? Няма такова нещо. Това за облаците е възможно, но за едно живо тяло е невъзможно…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *