Мишо Шамара от Европарламента: Страхувам се от полицаи и прокурори!

Днес в Страсбург, Мишо Шамара и депутата Слави Бинев имаха пресконференция в Европарламента, а темата беше „Истината за свободите в страна-членка на ЕС – нарушени права на артисти и политици“.

Събитието бе организирано, след като на варненския рапър му бяха повдигнати обвинения за поругаване не герба и знамето с песента „Бяло, зелено и червено“. Шамара имаше думата в Старсбург, благодарение на лидера на ГОРД – Слави Бинев. Изпълнителят не скри възмущението си от случващото се в България и как управляващите се гаврят с народа. Той също така сподели, че е притеснен от полицейското насилие и прокурорите, който действат под политически натиск. В песена, Шамара не пее нищо против знамето и герба, а това го прави неговия колега Конса,  който незнайно защо не бе привикан на разпит. След като скандала гръмна и в нашия парламент, доста партии се застъпиха за певците, а най-възмутен беше лидера на ПЕС – Сергей Станишев. Мишо Шамара разкри, че е участвал в протестен митинг организиран от ГОРД, а след това лица от властта са му предложили 100 000 евро, за да се спре гаврата с управляващите. Певецът е отказал подкупа и може би това е било в основата за натиска върху него.

Шамара е единствения български изпълнител, който може да се похвали с дуети със световноизвестни изпълнители като DMX и Snoop Dog. Пресконференция в Европарламента продължи около 30 мин, като се очаква решение по случая.

Песента, която провокира скандала. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *