„Мерцедес“ строи завод за автомобили до Видин

Доживяхме да чуем и добра новина за икономиката на България

Мерцедес правят завод до Видин
Мерцедес правят завод до Видин

Мерцедес” ще изнесе голяма част от производството си у нас. Автомобилният гигант от Щутгарт ще влезе в новия „Автопарк България”, където ще се правят коли и резервни части за тях. Освен това в проекта се включва и „Фолксваген”, в частност със своята компания „Порше”. Очаква се „Мерцедес” да стартират дейността си у нас през 2017 година.

Проектът „Автопарк България” се изгражда с финансиране по европрограма за развитие на Дунавски регион, както и с частни средства. Тази страхотна за българската икономика новина трябваше да бъде обявена официално през месец май, но принудителната оставка на Борисов и компания това се отлага за началото на октомври т. г.

Порше също ще инвестира в бг икономиката
Порше също ще инвестира в бг икономиката

Представителите на немския гигант харесаха Видин за новите си заводи. Те ще бъдат построени в близост до Дунав мост 2. Според строителните планове се предвижда изграждане на интермодален център, завод за производство на части и цехове за преработка на стари коли.

Ако проектът на „Мерцедес” и „Фолксваген” наистина бъде осъществен, това може да повлияе страхотно за икономическото развитие на цяла Северна България. Видин от години е най – бедният град в Европа, въпреки че през годините на комунизма имаше силно развита индустрия. Надяваме се, че българските политици няма да провалят и тази сделка заради лакомия и простотия.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *