Кръв на протеста: Полицаи блъскали главата на момче в паветата!

Полицейското насилие ескалира, блъскали главата на жертвата в земята

протести бой
Ченгета пребиват протестиращи

Свидетел на кърваво полицейско насилие по време на днешния протест срещу управлението на Станишев и Орешарски разказа потресено, че ченгета са пребили жестоко момче. Жюстин Томс е категорична, че полицаите са били младежа и дори са блъскали главата му в паветата пред парламента.

В същото време от полицията категорично отрекоха да е имало подобен случай. Единствено потвърдиха, че е имало някакво стълкновение, при което обаче „не е упражнявана сила”.

протести бой
протести бой

Според Томс обаче, няколко протестиращи пристигнали до парламента откъм „Александър Невски”. Ченгетата казали на демонстрантите да се преместят от пътното платно и да отидат на тротоара, за да не възпрепятстват движението. Протестиращите обаче поискали от униформените да си покажат легитимациите, при което полицаите на свой ред поискали паспортите им. Двама от тълпата са отделени и отведени към стоящата наблизо патрулка.

Съгласно сведенията на Жюстин Томс, полицаите жестоко пребиват момче от Козлодуй. Става въпрос за полицаи с „тежко оборудване”, които се нахвърлили върху група недоволни от правителството от Благоевград и Пловдив. До стълкновението се стига, след като органите карат тълпата да се отмести назад.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=_pKOumxKSP4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *