Готвачите най – търсени по морето за идващото лято

Разберете къде може да се реализирате и да изкарате добри пари

Готвач, спасител и аниматор най - търсените професии за морския сезон
Готвач, спасител и аниматор най – търсените професии за морския сезон

Най – търсените професии по родното Черноморие през този сезон са спасителите за басейн, готвачи и аниматори. Хора от туристическия бизнес издават, че има сериозен недостиг на кадри и в същото време признават, че доказаните професионалисти не искат да работят в България поради ниското заплащане и търсят препитание в чужбина.

„Истината е, че ние плащаме твърде малко на тези хора. Вината обаче не е само в нас, просто конюнктурата го изисква. Ако си позволим да дадем заплатите които служителите ни заслужават, в края на сезона има голяма вероятност да обявим фалит. Всички професионалисти с чужд език не губят време и емигрират. Ние пък не можем да наемем нискоквалифицирани кадри, защото клиентите ще останат недоволни. Въртим се в омагьосан кръг, от който няма излизане”, споделя собственик на малък хотел до Варна.спасител на басейн

От Националната служба по заетостта допълват, че в момента по Черно море има достатъчно свободни работни места. Основно работодателите изискват кандидатите за работа да имат достатъчно професионален опит, препоръка от предишен работодател, владеене на един или повече чужди езици, като английският е задължителен почти навсякъде. Средно за тези професии се заплаща между 800 и 1200 лева на месец.

Главен готвач Цветомир Гайтанджиев от София разказва, че тази година ще кара лятото у дома си в столицата. Намира, че заплащането е обидно ниско и споделя, че този сезон никъде не са му предложили повече от 2 000 лева работна заплата. Според него това е крайно недостатъчно за неговата длъжност и няма смисъл да си зарязваш семейството.

Секси видео от Слънчев бряг 2012:

http://www.youtube.com/watch?v=3mKowQAGN88

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *