Фейсбук измисли как да прибира парите на потребителите

След като се превърна в социална мрежа № 1 по света, сега във Фейсбук кроят планове как да печелят пари от това. От скоро се предлага нов вид услуга – срещу заплащане статусите ти да изместват тези на приятелите ти.

Новата система все още е пробна. Мнозина от потребителите дори се усъмниха, че става въпрос за измама. От Фейсбук обаче признаха, че наистина изпробват новата платена форма. Целта е потребителите да имат възможност да стават по – видими за приятелите си.

От доста време Марк Зукърбърг и колегите му се опитват да намерят „елегантен“ начин, за да скубят пари от феновете си. Първоначално се говореше, че се въведе заплащане за притежаването на профил. Идеята обаче беше приета крайно негативно от потребителите. Затова от Фейсбук решиха, че трябва да потърсят друга формула, за да прибират пари от хората.

В новата си идея за плащането за статуси, компанията разчита най – вече на маниаците по социалната мрежа. У нас потребителите никак не са склонни да харчат пари за подобно нещо. Голяма част от феновете обаче, не си дават сметка, че са пристрастени към Фейсбук. Заговори се дори за нова болест – FAD, маниакална пристрастеност към социалната мрежа. Според някои медицински изследвания, 40 % от българите страдат от заболяването.

Въпреки че е най – бързо развиващата се компания през последните години, все още не е ясно дали фейсбук може да печели достатъчно, за да оправдае финансовата си оценка. Това е основният проблем пред всички социални мрежи – не могат да превърнат ресурса си от потребители в пари – много пари.

Как се крадат пароли. ВИЖ ВИДЕОТО:


 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *