Бащата на Черната Златка я дари с икона на Дева Мария

Картината е направена от кал и брашно

Черната Златка
Черната Златка

Въпреки че Черната Златка никога не говори за истинския си баща Димитър Димитров пред медиите, самият той сподели, че преди време ѝ е подарил уникална икона на Пресвета Богородица. Оказва се, че биологичният родител на известната плеймейтка е един от даровитите художници на Бургас и повече от тридесет години създава икони.

Биологичният татко на Черната Златка - Мутата
Биологичният татко на Черната Златка – Мутата

Хората в морския град са категорични, че Мутата (както е известен там бащата на Черната Златка) е много добър и свестен човек. Когато твори използва всякакви подръчни средства и от необичайни за изкуството материали успява да сътвори истински шедьоври. Към момента последното му творение е икона на Св. Св. Константин и Елена, която е направена от маслени и темперни бои, върху платно от брашно и кал, с помощта на вестник. Използвани са станиол и варак, по мантиите на светиите са залепени камъни и мъниста.

„Когато започна да работя върху нещо такова, задължително се затварям в себе си. Имам си собствен свят и в такива моменти забравям за всичко друго. Създавам си собствено настроение и това ми позволява да работя така, както искам” – разказва истинският татко на Черната Златка.

Плеймейтката от своя страна също има доста артистични наклонности, които явно е наследила от Димитър. Едва преди ден тя разкри, че си изкарва прехраната като собственоръчно шие уникални дрехи за различни бутици и обожава работата си. Въпросът защо никога не говори за биологичния си баща остава без отговор, въпреки големия обществен интерес.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=HPelkOwA37w

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *