105 годишна баба получи акт за превишена скорост от КАТ

105 годишната баба Надежда

Преди 12 години станала жертва на нагли бандити

Сляпа жена на 105 години, получи акт за управление на автомобил с превишена скорост от КАТ. Историята на определената за „най – бърза столетница” баба Надежда започнала през този октомври, когато получила честитката от Сливен. Уведомлението хвърлило в потрес всичките й роднини, защото те никога не са имали нищо общо с града на Данчо Лечков, а още по – малко с органите на МВР там.

Когато прочели внимателно писмото се оказало, че жената е карала колата си с превишена скорост в Нова Загора, поради което е съставен акт в размер на 140 лева. След като се освестили от неприятната изненада, в семейството започнали да си припомнят какво е ставало през годините и така осъзнали, че причина за сегашната ситуация е случка от 2000-а година.

Тогава бабата пребивавала в дом за слепи хора в София. Един ден там пристигнали важни гости с костюми. Някаква жена обяснила, че хората в дома ще получат помощ от Съюза на слепите, но трябва да си дадат паспортите, за да документират кой какво е взел от дарението. Хората естествено повярвали и връчили личните си карти на мошениците.

След случаят от тази година станало ясно, че най – вероятно с данните на всеки един от тях е купен автомобил, като се е избегнало плащането на задължително мито. От Съюза на слепите споделиха, че в периода около 2005 година, подобни схеми са били много актуални и във времето са регистрирани стотици жертви в цялата страна.

От полицията заявяват, че в момента пък са най – актуални имотните измами. След като бандитите се докопат до личните данни на възрастни хора подправяли завещанията им или изготвяли фалшиви нотариални актове.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=b3cJ9YWD36c

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *