Шок! Блъснаха дете и в Пловдив – майки излязоха на бунт

Пловдив майки протествДесетгодишно дете беше блъснато от кола снощи в Пловдив. За щастие момчето е живо, само с охлузвания и е прието за наблюдение в болницата.

Инцидентът е станал на пешеходна пътека, където малчуганът е пресичал. Върху него връхлетял лек автомобил, а шофьорът пък нямал книжка.

Случаят взриви общественото търпение и изкара днес над 3000 майки на протест в града на тепетата.  Не сме сигурни за живота на децата си, треперим за тях. Раждаме ги, гледаме ги, а после някой ги прегазва и нашите малки слънца стават звезди на небето, казаха жените. Те са сърдити на прокуратурата, която пусна гръцкия студент, направил зверска катастрофа в центъра на града, да се прибере обратно в страната си.

Само преди две седмици красивата Катя бе пометена от студента, докато чакаше автобуса на спирка. Момичето нито е пресичало неправилно, нито е нарушило правилника. Просто си стояло на спирката, когато гъркът, карайки с двойно по-висока скорост, изгубил управление и връхлетял  върху ученичката. Два дни животът й бе в опасност, а под въпрос бе и дали няма да остане  в инвалидна количка.

Само преди няколко дни пък джип прегази четиригодишния Паоло в пешеходната зона на Стара Загора, където движението на автомобили е забранено.

Строги закони и ефективни присъди за убийците, поискаха почернени майки и жени, борещи се за справедливост. Те настояха за 20-годишни ефективни присъди за убийците на пътя и призоваха политиците вместо да се карат за властта, да направят нещо за опазване на живота на децата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *