Шефът на Военния комитет на НАТО: Западът беше прекален оптимист за Украйна през 2023 г.

Западът беше твърде оптимистично настроен относно перспективите на Украйна през 2023 г. Това заяви в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността председателят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер, чиито думи са цитирани от вестник „Файненшъл таймс“, предаде ТАСС.

Той смята, че Западът е бил „прекален оптимист относно развитието на конфликта през 2023 г.“, вярвайки, че „ако предоставим на украинците необходимите боеприпаси и военно обучение, те ще спечелят“, пише вестникът.

Чешкият президент Петър Павел каза на конференцията в Мюнхен, че „Русия е научила много уроци в този конфликт и вече произвежда повече боеприпаси и оборудване, отколкото ние можем колективно да осигурим“, съобщава вестникът. Петър Павел призова западните страни да бъдат гъвкави и „да започнат да търсят оръжие и оборудване отвсякъде по света (за Украйна)“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. къФ’ запад бе оФчо?
    Групата бездарни актьори и сектата им самоубийци последователи ли са запада?

  2. Чешкият президент Петър Павел призова западните страни да търсят оръжие и оборудване отвсякъде по света (за Украйна)“, ВМЕСТО ЗА ПРИЗОВЕ ЗА МИРНИ ПРЕГОВОРИ И КРАЙ НА ВОЙНАТА. Ние българите имаме една хубава поговорка: „Който нож вади, от нож умира“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *