Хайки и арести в Киев заради поразените с „въздушна засада“ Patriot-и

Вчера с удар на хиперзвукова ракета „Кинжал“ руските военни унищожиха единият от двата американски зенитно-ракетни комплекси Patriot, с които разполага Киев и силно повредиха втория.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков отбеляза уникалността на ракетите „Кинжал“, които са способни да унищожат всяка една цел, без значение от степента й на защита.

В нощта на 16 май американски зенитно-ракетен комплекс Patriot беше унищожен с удар на ракета „Кинжал“ в Киев, а втори беше повреден. Както стана известно по-късно, унищожаването на прехвалената американска противовъздушна система е станало възможно благодарение на тактическия ход „въздушна засада“.

„Въздушна засада“ се състои в следното: принуждава вражеската система да изразходва боеприпасите си, след което й се нанася мигновен унищожителен удар. Това разкри полковникът в оставка, военен експерт Виктор Литовкин пред чуждестранни медии.

„Руските сили изстреляха куп ракети по периметъра на действие на двете системи „Patriot“, които ракети не бяха бойни, а бутафорни. Но врагът им отговори с изстрелвания на много скъпи, противовъздушни ракети, които струват 1,5-2 милиона долара всяка. Когато двата „Patriot“-а използваха всичките си заредени общо 32 ракети ракети, последва завършващият удар с „Кинжалите“, от който няма измъкване“, обясни той.

Литовкин добави, че единственият начин да се унищожи „Кинжал“ е да се свали неговият самолет-носител, който след изстрелването продължава да управлява и насочва ракетата към целта. Именно за да се избегне това, било решено да се изчака, докато и двата Patriot-а изразходват боеприпасите си. Експертът отбеляза, че „въздушната засада“ е великолепен подход, с който успешно се унищожават всякакви ПВО.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) задържа шестима жители на Киев, които публикуваха видеозаписи от унищожаването на двата „Patriot“-а в интернет.

„Службата за сигурност на Украйна установи самоличността на шестима жители на столицата, които незаконно разпространяваха информация за работата на силите за противовъздушна отбрана по време на масираната атака на Руската федерация срещу Киев.

В нощта на 16 май те направиха неразрешени снимки и видеозаписи на работата на украинската противовъздушна отбрана и публикуваха съответните материали в социалните мрежи“, се казва в съобщение на украинското вътрешно министерство.

Задържаните ги грозят до осем години затвор.

Украинските сили за сигурност блокираха и онлайн камерите по фасадите в града, които автоматично записваха и предаваха картина от работата на ПВО в нощта на атаката. Взето е решение да се спира работата на уличните камери по време на въздушни нападения.

Сред задържаните е и украинската певица Ина Воронова, която заснела с телефон от дома си работата и унищожаването на системата „Patriot“, след което публикувала видеозаписа в социалните мрежи. Публикуваното от нея видео е с най-добро качество и най-отблизо, и в момента се използва като доказателство за унищожаването на американската система за ПВО Patriot от руската хиперзвукова ракета „Кинжал“. Ако не бяха видео-доказателствата, киевският режим и Белият дом вероятно щяха да отричат ддо дупка твърденията на руснаците за унищожените им „съвършени“ ПВО-системи.

„Искам да помоля за прошка! Простете ми, моля, извърших безразсъдна постъпка. Бях много уплашена, заснех кадрите с телефона си от терасата и после публикувах видеото. Бях сама вкъщи с децата си. дори не знаех какво се случва“, заяви в последното си видео послание певицата в социалната мрежа малко преди да бъде арестувана.

ВИЖТЕ ГО ТУК:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Хайде янки, пратете още! И разположете новите патриоти по-близо до Зелето за да свършва всичко по-бързо.

  2. Въпрос към военните: Защо ВСУ има още ПВО, самолети и установки за далекобойни ракети? Защо има още армия, служби за разузнаване и контраразузнаване? Защо има още комуникации и нет? Игрички ли си играете със Запада или чакате милост от тях?

  3. ъпругата на Зеленски – Олена Зеленска, заяви, че украинските жени са може би единствените в света, които могат да свалят дрон с консерва от домати.

    „Една от жените видя дрон от балкона и го свали с буркан от домати. Свалянето на дрон с консерва от домати е нещо, което може би само украинските жени могат да направят. И ние имаме много такива историии“, разказа Зеленска, докато двамата американски журналисти и Хилъри Клинтън се смееха одобрително на историята.
    –––––––––––-
    Колкото и да се радват руснаците , че гътнали някъф си пейтриът, не могат като укрошафрантиите!

    • Имат и други способности. Навремето познавах една укробалерина …… на пилон. Гълташе жива мръФка като анаконда……

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *