Фалшиви лекарства тровят българите

хапчетаЛекарства-ментета заливат аптеките, предупредиха лекари. Най-често те се предлагат в електронни аптеки и не може да се хване кой ги е внесъл и как ги продава.

Част от илачите са имитация на нормалните аспирин, аналгин, парацетамалови производни, валидол и диуретици. Към друга група попадат фалшивите витамини и всякакви химически вещества за подсилване на имунната система. Ужасното е, че се продават витамини-менте за деца, които не само няма да им помогнат, но могат и да им навредят.

За възрастните също се предлагат „вълшебни“ хапчета срещу болка, някои от които наистина съществуват, но в интернет се предлагат техни заместители.

Най-често тези лекарства се внасят от Индия, Тайланд, Виетнам и други страни, в които са в пъти по-евтини, но и в пъти по-некачествени. Не знаем някои таблетки дори какво съдържат и като дойдат хора с увреден черен дроб или други заболявания, трудно намираме причината, поради която са стигнали дотам.

Ужасени сме, че в някои сайтове се продават дори антибиотици, възмущават се медици и всеки може да си ги поръча, когато иска и в каквото количество иска.  Има лекарства срещу високо кръвно, лекарства, които поддържат жизнени функции, предупреждават разтревожено медици.

Те твърдят, че ако хипертоник започне да пие по-евтини хапчета, купени по интернет, може да се влоши дотолкова, че да почине. В същото време има сайтове, които предлагат нормални лекарства и няма как да се отличат фалшификатите от истинските.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *