Украинската отбрана в Колапс! 2 км. до пълното обкръжение на Авдеевка. ВСУ изоставиха ранените! Сводка от фронта на 16.02.24 г. (С ВИДЕО)

Украинската отбрана в Колапс! 2 км. до пълното обкръжение на Авдеевка. ВСУ изоставиха ранените си! Руската армия нахлу в огромния завод „Коксохим“. Сводка от фронта на 16.02.24 г.:

Днес руските въоръжени сили превзеха Донецката филтрационна станция – силно укрепен район в югоизточната част на Авдеевка.

Градът е хванат в клещи като само 2 километра делят двете руски подразделения да се съединят и украинският гарнизон в града да попадне в пълно обкръжение. Според военния кореспондент Лисицин разстоянието е дори по-малко – не повече от 1,8 километра.

Днес или утре трябва да се реши съдбата на града.

Репортерът Руденко прогнозира развитието на събитията в Авдеевка така: „вероятно до 24 часа градът и силите на ВСУ, около 7 хиляди човека, ще попаднат в голям котел“.

– „Непревземаемата“ Авдеевка ще се превърне в гробище за най-малко 7 хиляди нацисти. И в момента двата избора пред тях са капитулация или смърт“, обобщава репортерът.

През нощта останките от гарнизона на украинските въоръжени сили в Авдеевка се опитаха да напуснат обкръжението пеша през полето, разделени на малки групи.

Тъй като пътят към съседното село Ласточкино е блокиран от руските сили, в помощ на бягащите от оперативния котел ВСУ се е опитало да изпрати бойци през Северное.

Военния експерт Юрий Подоляка съобщи, че ход на ВСУ е бил предвиден от руското командване, което е обсипало района с артилерийски снаряди и е предотвратило опита за бягство. От сутринта там работят и руски щурмоваци-пехотинци.

Ситуацията на украинските въоръжени сили в Авдеевка е по-лоша, отколкото беше в Артемовск в най-критичния период, цитира пресаташе на украинската десантно-щурмова бригада телеграм канала „Ела и виж“.

По-рано съобщихме:  Съдбата на града ще се реши в следващите 24 часа! Какво се случва сега в Авдеевка   – Американските ментори на Украйна от Белия дом официално нарекоха ситуацията в Авдеевка „критична“.

Украинските въоръжени сили не успяха да избягат от Авдеевка: това, което руските войски вече бяха заели  – Опитите за нощно бягство на ВСУ се провалиха. Те се опитаха да избягат от Авдеевка, изоставяйки ранените си другари. До пълното обкръжаване на Авдеевския котел остават по-малко от 1,8 километра насред полето, съобщава репортерът Лисицин.

Сводка от фронта на 16.02.24 г.:

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *