Ужас! Задават се кошмарни жеги, прогнозира Минчо Празников

жегаИзключително горещо лято с температури, достигащи на места до 45 градуса, вещаят синоптиците за България. Няма логика, че след като зимата е била мека, лятото ще е хладно. Това са някакви измислици, предавани като народни послания, но ако е така, защо сме ние, синоптиците, попита Минчо Празников.

Той обясни, че времето у нас ще се определя от няколко фактора и единият е Ел Ниньо. Виждате, че дори сега, дори в Москва има рекордни и невиждани температури, а у нас скачат само за ден с 15 градуса. Свидетели сме на нехарактерни за началото на юни у нас температри от 35 градуса на сянка.

Въпреки следобедните дъждове, те ще продължават да се увеличават. Пикът ще е през юли до седата на август,  когато термометътрът ще се закове на 45 градуса през деня, а нощите ще бъдат душни и тежки, особено край морето, където разликата между дневните и нощните е много малка.

Морската вода буквално ще заври и ще стигне 29 градуса по Южното Черноморие. Ще има водорасли и медузи, очаква се и цъфтеж на водралслите, който се наблюдава само в горещи години. Многото дъждове пък ще увеличат популацията на комарите, които ни морят отсега, катогеричен е синоптикът.

Лекари пък веднага побързаха да предупредят болните да не излизат от къщи, тъй като има риск от инсулти и инфаркти, а здравите да се излагат на слънце до 11 сутринта и след 16 часа следобед. За бебета до две годинки плажът не е полезен, освен ако не са облечени и не стоят под чадър, но пак само до 11 сутринта, твърдят те.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/3rTUYRdwX_U

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *