Трус в Коалицията! Управляващите се сбиха за шефското място в БНБ!

Постът Главен гуверньор на БНБ се оказа най- сериозният препъни камък до момента за управляващата четворна коалиция. На фона на тежките сблъсъци на партиите от коалицията за престижната позиция, предишните им неразбирателства по иначе големи теми като Северна Македония и подкрепата за Украйна изглеждат съвсем леки. Всъщност, основният сблъсък е между Слави Трифонов и неговият кандидат Любомир Каримански и „Продължаваме промяната“, които със зъби и нокти се опитват да лансират протежето си Андрей Гюров.

На фона на всички тежки кризи в момента, както външни, така и вътрешни, управляващите се сдавиха най-изненадващо като гладни кучета за това кой да управлява БНБ. Слави Трифонов, който избягва да коментира каквито и да е теми, свързани с управлението, изведнъж изригна с публикация във фейсбук и обвини коалиционните си партньори в лъжи. Любомир Каримански пък индиректно обвини ПП, че го натискали да си оттегли кандидатурата.

И двамата кандидати не крият, че се надяват да получат подкрепата на ГЕРБ и ДПС, които ще имат и решаващ глас за избора на главен гуверньор на БНБ, тъй като за да бъде избран, кандидатът трябва да получи мнозинството от гласовете в парламента.

Останалите две партии в коалицията – БСП и „Демократична България“ засега не са изразили крайната си позиция, но по всичко личи, че везните клонят към Андрей Гюров. ГЕРБ и ДПС пък дават индикации, че подкрепят кандидата на Слави.

И това, при положение, че и двамата кандидати са със силно съмнителни сивита. Любомир Каримаски е бивш изпълнителен директор на „Инвестбанк“ на Петя Славова, а преди това пък е бил в управата на ДЗИ по времето на скандалния Емил Кюлев. Кандидатът на Кирил Петков пък няма абсолютно никакъв опит в управлението на банки. Възникнаха и доста въпроси около докторантурата му, като се появиха съмнения, че научният му труд е манипулиран.

Конфликтът между управляващите се изостри до степен, че започнаха да се замерят с обиди през медиите. Слави Трифонов и Каримански скочиха срещу колегите си от „Промяната“ с обвинения в лъжи, натиск и подмолно поведение. От ПП пък хулят Каримански, че не представлява коалицията, а само себе си и ментора си Слави. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Така ще бъде за всеки тлъст пост, докато не ви разкарат от властта. Само постовете са най-важни за вас.Нямате срам и достойнство. За това ще се биете и ще са унижавате пред народа, който ви е избрал.

  2. Защо не се биета да отишдете на украйнския яфронт – с цветя ще ви изпратим.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *