Тагарев: България обмисля участие в нови операции зад граница

България обмисля участие в нови операции зад граница заради международната обстановка, каза министърът на отбраната Тодор Тагарев на традиционната видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти извън България в Министерството на отбраната.. Той не уточни точно в каква посока се мисли.

Преди дни САЩ обявиха началото на международна операция за защита на корабоплаването в Червено море.

„Страната ни обмисля как може да допринесе за операцията в Червено море“, каза министърът по този повод.

„В Червено море имаше инциденти, два кораба бяха овладяни, това няма как да не ни ангажира. САЩ обявиха предстояща операция, ние сме в контакт с нашите съюзници и с други страни, които имат интерес от стабилно безопасно корабоплаване в този регион и обсъждаме варианти как бихме могли да допринесем към тази операция“, коментира Тагарев.

Попитан дали България вече е изпратила бронетранспортьорите за Украйна Тагарев обясни, че се работи по този въпрос. „Организацията върви между трите министерства – на вътрешните работи, отбраната и транспорта. Ще бъде реализирано, когато сме готови ние и когато те са готови да посрещнат тази техника“, каза той.

„Бюджетът за тази година беше увеличен с над 800 млн. лв., в сравнение с миналата година. И макар, че законът беше приет през август месец, ние сме напът да постигнем почти уникално постижение в неговото изпълнение“, каза още военният министър.

Тагарев допълни, че този бюджет се използва за стартиране на нови проекти и изпълнение на сключени договори за модернизация на въоръжените сили. Също така и за повишение на заплатите на българските военнослужещи и с повишаване на командировъчните. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. А, бе, магарев, пеликан смотан ти помирисвал ли си някога барут, освен, когато си изпускал стомашните си газове?
    Кой си ти, бе УРОД, че да гледаш на Българите като на пушечно месо и ше изпращаш синовете на България да бъдат убивани заради ЧУЖДИ интереси.
    Като си толкова храбър – вземи автомата и марш на фронта. Така ще направиш щастлива ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. Мръсен продажник и укронацистки педал и целувач на задници.

  2. Тагарев циник с лъжа подир лъжа, какво корабоплавено е спряно та вий, не България с широко отворени сърца, ще поемате. Там хуси, ако името е то, спират кораби излезли от израелски пристанища, и вие украински гробища ли ще строите

  3. Каква България бълнуваш бе, сатанист ньеден!
    Кой си ти бе, пача сварена, да говориш и дори да споменаваш святото име България!
    Адът идва за теб!

  4. България обмисляла- шибаното копеле нека да си изпрати децата и родата да се бият за чужди интереси. България НЕ СИ ТИ- мизерник гнусен и не знам как ще ни накараш да се бием за украйна или сащ.

  5. Изглежда, че продажниците се изчерпват, след като Тролдор Сатанарев, Асан Васалев, Лайнорер и т.н. веднаж изхвърлени и прокълнати пак бяха назначени за разрушители.
    Крайно време е нечистотиите да бъдат заровени дълбоко, както баба ми изхвърляше мръсната пяна когато вареше кокали за кучетата.
    Сатана, прибери си вересиите!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *