Слави Трифонов отново избухна срещу Кирил Петков: Обещал е на Брюксел до юни да свали ветото върху Северна Македония за ЕС!

Премиерът Кирил Петков е поел ангажимент пред Брюксел до края на юни да свали българското вето върху Северна Македония, за да може Скопие да започне преговори с ЕС. Подобна позиция не е била обсъждана нито с коалиционните партньори, нито пък с Народното събрание, което има решаващата дума за това решение. Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов в своя публикация в социалните мрежи.

Кирил Петков няма намерение да поставя каквито и да е условия пред Северна Македония, нито пък да иска гаранции за защита на българското население там. За обещанията на премиера Министерство на външните работи научи от чуждестранни дипломати, които пък на свой ред много се изненадали, че останалите партии в коалицията не знаят за поетите ангажименти от страна на министър- председателя, коментира още Трифонов.

Напомням на Кирил Петков, че решението от 2017 г. на Народното събрание за вето върху присъединяването на Северна Македония към ЕС, беше подкрепено от всички партии в управляващата коалиция по време на преговорите за съставяне на правителство. Това решение бе препотвърдено и на последния консултативен съвет при президента, пише Трифонов.

Лидерът на ИТН разкрива също, че Кирил Петков си позволил нецензурно и изключително грубо изказване по адрес на кандидата на ИТН за шеф на БНБ Любомир Каримански.

Уважаеми българи и коалиционни партньори, времената не позволяват нито нови избори, нито нови политически сътресения, така че призовавам премиера Кирил Петков да ревизира позицията си както по въпроса за Северна Македония, така и за поста управител на БНБ, пише в заключение Слави Трифонов.

„Коалицията се управлява през мобилни устройства“, заяви пък в свое интервю вече бившият военен министър на четворната коалиция Стефан Янев. Самият той разбра, че е уволнен чрез есемес. Според бившият служебен премиер на Румен Радев, бързането на Кирил Петков по въпроса за Северна Македония се дължи на външен натиск. „А премиерът определено показва непознаване и неразбиране на проблема“, категоричен е Янев. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. КИРО ПРОСТОТО ДА СИ КУПУВА БИЛЕТ ЗА КАНАДА ОСТАВКА ПРЕДАТЕЛ С ЦЯЛАТА ТИ ПАСМИНА ЩЕ ЯДЕШ НАРОДНИ РИТНИЦИ НЕ САМО СНЕЖНИ ТОПКИ С КАМЪНИ ЩЕ ТЕ ЗАМЕРЯМЕ

  2. Киро простото си е мошеник. С мошеничество започна още като служебен министър, вие какво очаквате, като стане министър-председател да спре да бъде мошеник ли? Ама моля ви се – вълкът козината си(министерското кресло) мени, нрава си – никога. Ама баш пък Слави умното чалгарче, дето щеше да праща македонски космонавт в космоса, да намира кусур на Киро простото, някак не върви – присмял се хърбел на щърбел. Слави го видяхме какви ги свърши. Има голям принос за това, че Киро простото е начело на държавата, така че да си лапка депутатската заплата или каквото там му се полага и да си мълчи. Няма думата след всичко което видяхме от него.

  3. Аз пък мисля, че времето е твърдде удобно за избори, видяхме че всички са предатели – киряк стефчовци. Великата им опозиция в лицето на бойко и те са предатели – вечно клякащи на запада. Да бъде!

  4. Американското посолство днес е най-доволно, че за пръв път директно управлява България(т.н. българско правителство е само декор). Затова са наложитени моментално нови парламентарни избори, които на фона на случващото се както наблизо до нас, така и в нашата страна, ще доведат до съвършено нова политическа конфигурация в България.

  5. Кой предложи машинното гласуване? Това беше задачата на Слави,която трябваше да изпълни, за да влезе във властта.

  6. Абе Чалгар, та ЕБАНджията Киро е национален предател, това показва и хиленето му като улав !

  7. Толкова много безродници, като в България, готови да избиват собственият си народ, няма в нито една държава по света. Ако в България живееше достоен народ, всичката тази еничарска паплач, слугуваща на наглосаксонци и едроджендъри, щеше отдавна да гледа тревата от към корените.

  8. Не бъдете и толкова строги в оценките си към това, което е останало от нас в държавата.Около три милиона се изнесоха в чужбина, подгонени от идиотизма и мизерията, най-активните и най борбените. Останаха над два милиона пенсионери, болни,недохранени, съсипани.Останаха и повече от милион озверели от бедност цигани, и електората на ДПС. Затова процентът на гласувалите е около 30%, голяма част от които политически обеспечени чиновници,семействата на десетките НПО чужди грантаджии. И българското общество е развратено като украинското и нас ни бутат като овце към военната кланница.Затова гласуват за Слави, за Кирчо, за Христето таласъма.Не народ а мърша.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *