Риши Сунак към Ким Чен Ун: Откажи се от оръжейните преговори с Путин

Великобритания призова днес Северна Корея да прекрати разговорите за продажба на оръжие на Русия в контекста на срещата между лидера на КНДР Ким Чен-ун и руския президент Владимир Путин, предаде Ройтерс, посочвайки, че подобна среща не се случва често.

„Призоваваме КНДР незабавно да прекрати преговорите си с Русия за доставка на оръжия. Пхенян е длъжен да спазва поетите ангажименти да не продава оръжие на Русия“, заяви пред журналисти британския премиер Риши Сунак.

„Това посещение подчертава изолацията на Русия от световната сцена и докато светът се обединява срещу незаконното нашествие на Путин в Украйна, той е принуден все по-често да търси подкрепата на режими като този в Северна Корея“, се добавя в изявлението на британския премиер по адрес на срещата Путин – Ким във Владивосток.

Думите на Риши Сунак са крайно Манипулативни, тъй като Русия въобще не е „изолирана от останалия свят“. Освен ако под „целия свят“ Сунак няма предвид САЩ и 32-те западни държави, които се явяват негови васали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. На цигани не вярвам и акъл от циганин не искам. Може и да е богат но циганина си е циганин. Да си гледа там катуна Англия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *