Руските войски нахлуха в центъра на Угледар

Боевете за ключовия град Угледар, Донецка област са в разгара си. Проправяйки си път с улични боеве днес руските морски пехотинци стигнаха до центъра на града. Селището все още не е обкръжено напълно. Войските на ВСУ там имат само един свободен път за изтегляне – на североизток към с. Констянтиновка. 15-хилядният Угледар е ключов за украинската отбрана в цяла Югоизточна Украйна. Ето защо:

Бастионът Угледар. Ако го загуби, ВСУ ще трябва да реорганизира цялата фронтова линия

Разположеният в южната част на Донецка област град Угледар (Вухледар) сега е ключов бастион на нашата отбрана в Донбас. Подготвян е като крепост в продължение на години. Загубата на контрол над този град ще ни принуди да реорганизираме цялата фронтова линия. Това заяви за тв. канала „Настоящее время“ Евгений Назаренко, говорител на украинската 68-ма отделна стрелкова бригада, дислоцирана в Угледар.

Важността на този бастион е както заради неговото местоположение, така и заради релефа му – разположен е върху единствения хълм насред степта и от там може да се следят и контролират огнево всички позиции на врага в периметър от 20-25 км.

„Ако руснаците превземат Угледар, това би създало сериозни проблеми за украинската армия , защото от там врагът ще контролира всички наши логистични пътища в целия район. Противникът ще може да вижда от Угледар всичко, което се случва на нашите позиции в околните населени места, така че ще трябва да се оттеглим от целия район далече на север, почти до гр. Курахово , което е на повече от 20 км., обясни Назаренко.

Украинските военни отбелязват, че край Угледар руснаците се бият по съвсем различен начин, в сравнение например с офанзивата им срещу Бахмут и Соледар в Северната част на Донецка област.

Докато в битката по Бахмутското направление и района на Соледар наемниците и затворниците на „Вагнер“ атакуваха диво, стихийно и крайно агресивно, то сега в района на Угледар руснаците атакуват главно с добре обучени редовни армейски войски, включително морска пехота и въздушнодесантни части.

„Те действат там абсолютно в съответствие с правилата на военното изкуство. Разполагат с танкове, бронирани машини, артилерия и въздушна поддръжка. (…) Вижда се, че командването им цени хората си на терен много повече в сравнение с групата „Вагнер“, коментира Назаренко.

Междувременно тази сутрин Руски военни хакнаха терминала Starlink и унищожиха щаба на ВСУ в Угледар (С ВИДЕО)

Ударът е осъществен с високоточен 152-милиметров снаряд

Украинският военен щаб, намиращ се на територията на Угледар, е бил унищожен с високоточен удар, при който е използван боеприпасът „Краснопол“, съобщиха световните издания.

Точното място за нанасяне на удара е определено чрез проникване в сателитната интернет мрежа Starlink, за да се определи точното местоположение на терминала, който се оказва, че ВСУ неблагоразумно са разположили точно в щаба на украинската армия, откъдето се контролират украинските войски в Угледар.

Според информацията, ударът срещу полевия щаб и комуникационния център на ВСУ в Угледар е осъществен с високоточен 152-милиметров снаряд „Краснопол“.

Щабът и центърът са били разположени в котелно помещение близо до пожарната в северните покрайнини на града. Открити са благодарение на средствата за радиоелектронна борба „Жител“ и „Свет-Ку“ на руските сили.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИДЕО от войната: Бойци от ВСУ хвърлиха кърпата в Угледар (С ВИДЕО)

По време на щурма в южните райони на Угледар морските пехотинци от 40-та бригада на Тихоокеанския флот на Русия заловиха група бойци от Въоръжените сили на Украйна.

Командирът на танковата рота, Руслан Курбанов разясни, че бойците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са били пленени по време на щурм на украински позиции благодарение на пробив с танкове, става ясно от видео, разпространено в социалните мрежи.

Той призова и останалите украински военнослужещи в района да се предадат, като обеща достойно отношение към всички пленници.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. САМО НАПРЕД БРАТЯ,САМО ПОБЕДА! СЛАВА НА РУСКИТЕ БОЙЦИИ,СЛАВА НА РУСКИТЕ ХОРА,СЛАВА НА ПУТИН!

  2. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ОБИЧАМЕ ВИ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *