Председателката на Европарламента осъди поругаването на Дома на Европа в София и завърши със: „Слава на Украйна“!

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола осъди в Туитър поругаването на Дома на Европа в София.

Сградата, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, беше омазана с кърваво червена боя от симпатизанти на „Възраждане“ по време на протестния „Поход за мир“ вчера. От партията преди това обявиха на страницата си във „Фейсбук“, че ще отидат пред Дома на Европа в София, за да протестират „срещу намесата на Брюксел във вътрешните ни работи“.

В отговор на „вандалската проява“ председателката на Европейския парламент Роберта Мецола реагира, като написа в „Туитър“: „Сградата, в която се помещава Бюрото за връзка на Европейския парламент в София, беше взета под прицел от вандали, недоволни от позицията ни в подкрепа на Украйна. Ще я почистим. Нашата подкрепа за Украйна ще става все по-силна. Нашият глас, осъждащ инвазията на Русия, ще става все по-силен. #СлаваНаУкраина“.

По-рано тази сутрин и Европейската комисия осъди „вандалските“ прояви срещу сградата на нейното представителство в София.  В позицията на ЕК, изпратена до БТА от Представителството на комисията в България се казва:

„Всякакви прояви на насилие или вандализъм срещу сгради на европейски институции са неприемливи. Ще уведомим компетентните власти, които носят отговорност за разследването на случая“, пишат от ЕК.

Вчера сградата на ул. „Г. С. Раковски“ 124 в София, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, беше омазана с червена боя по време на протест на „Похода за мир”, в коойто се включиха над 30 хил. столичани.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

22 коментара

  1. Евроджендърите могат да ми правят като климатик и ще завърша със смърт на всички от сатаниската паплач и техните български слуги.

    • Ти от гората ли си го отсякъл, че го даваш на евроджендърите. Те са гнусни, бе.

      • Макар че говорих метафорично, има и читави еврогейки, нали поживях в швецйрско, дойчлан, италия, виждал съм ги и във франция, а хич не ми се отдава монашеството ….. :)
        Но по принцип си прав, доста голям процент са гнусарите. Макар че говорим за тотално различни времена, тъй като след 2007 не съм напускал България.

      • Да, ама ти предлагаш баш на евроджендърите да ти правят като климатик. Иначе съвсем не отричам, че има достатъчно читави хора и по Европата. Има един стар лаф – на гол гъз майтап си е живо е*ане. Та същото е и с метафорите. На гол мур метафора си е баш климатик.

      • Ае ся, как разбра към кой отправям предложението :)
        Директно ме записа в графата изроди. цццццц..

    • Как разбрах – сам си написал „Евроджендърите могат да ми правят като климатик…“ Не е добре вечер да се пие толкова, че на другия ден да не помниш какво си писал вчера. :-))))

  2. Ами да ходи тогава тя на фронта,след като е толкова лошо да искаш мир.

  3. Трябваше да омажат сградата с жълта и синя боя и всичко щеше да е ОК, дори можеше да има и похвала.

  4. А да се мацат и рушат паметници на руските войни, дали живота си против кафявата чума – може! Как така?
    Мръсни нацисти-сатанисти!

    • българка, не са нацисти, а еврейски сатанисти. Само се маскират като нацисти. Чифутите са като хамелеони и умеят да сменят цветовете си. По делата им ще ги познаете – Библия.

  5. Един век си е голям период от време. Има-няма това са си 4 поколения, които последователно , упорито и целенасочено са облъчвани с враждебни внушения. Няма как след 100 години храчки, клетви и хули срещу Москва да не се наслои трайна омраза и предубеждение, че там е лошото, опасното и противното. Не по-различно е положението в Македония след 100 г. сръбски терор, концлагери, изтребление, мозъчни промивки и смяна на чипове. Чудно ли е че след това има такава масова задръстеност в днешните обработени етноси, когато и сега заинтересованите управници ревностно следят да няма никаква промяна в главите им. Напротив – забелязва се даже някакъв див фанатизъм в спазването и защитата на изродената самоличност и родова принадлежност. А какво да кажем за нашите помаци, заставени преди векове да избират корана или ятагана, но и днес необяснимо не се разделят с арабските си имена и ориенталските порядки под железния поглед на ходжите?

    • „За 33 години „демокрация“ пораснаха поне 3 поколения жестоки, малоумни, функционално неграмотни изроди, които са бъдещето на България! Напълно в духа на краварските „ценности“ и морал!“

  6. Какво ли ще стане, ако се намаже американското или английското посолство с фекалии.Цялата демократична общност ще изригне и ще ни зачеркнат от „градината“.

  7. А бе хора. Това ми звучи като Хайл украйна, Хайл бандера или Хаил Хитлер.
    Не ми се иска да вярвам, че ще трябва отново да воюваме срещу ХИТЛЕРИСТИ и техните Европейски слуги…

  8. Дома ли се чувствате, европедали? Вие сте у нас. У вас правете квото щете. Тука -не.

  9. А Хитлер беше прав – евреите са продажници. Не вярвате? – вижте зеленски как защитава хитлеризма, който ги избиваше. Май е имало за какво…

  10. Е що не вземе да ни изгонят и да си приемат Македония, и остатъчна Украйна.

    • Баш това правят в момента. Ще ни изгонят в Осрайна, за да ни изтрепят и така ще си приемат мъкидония, осрайна, албания, босна ….. и квот още се сетиш, без да има кой да им мрънка в Циганистан.

  11. Някакво си нещо наречено Александър Урумов пита, защо не му били казали преди изборите, че ППДБЛГТ+ и ГРОП ще се вземат за доброто на всички ни. Че ще налагат джендър религията, зелената сделка и войната. Самото поставяне тези въпроси не говори добре за интелекта на човечеца, но пък важното е да се дращи и да стане известен какъв виден борец е. Са съжаление това е нивото на ТВ зрителя населяващ територията ни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *