Перверзно е зрителят да дъвче сух хлебец, докато в „Черешката на тортата“ лапат ролца от фазани и еленски пържоли!

ути„Черешката на тортата“ мина в етап, в който и най-тънките ценители на кулинарното изкуство решиха, че нещата стават вече прекалени и излизат извън контрол.

Корифеи в готвенето по телевизията започнаха да мерят черпаци и да се състезават кой е най-голям, а зрителите със зяпнала уста, пълнеща се с плюнки, гледаха невижданото състезание.

В такива предавания – садисти, винаги се намират и хора мазохисти да ги гледат, коментираха в социалната мрежа. „Черешката“ трябва да има наистина кулинарен характер, да издава тайни в кухнята, но не и да чеше егото на самите готвачи и да показва неща, които малко българи биха могли да си представят, камо ли да си позволят да ядат.

Докато Лео Бианки и тандемът Лора и Стоян все пак показаха неща, които българинът с много пестене би могъл да сложи на празничната си трапеза, то самовлюбеният Ути Бъчваров се изхвърли до такава степен, че едва не се самозадмина. С истинско упование на чревоугодник той размахваше пред екрана два пресни фазана и обясняваше от кой край са по-вкусни, от кое месо какво да се приготви, как да се отдели бялото и с куп скъпи добавки да се превърне в рулца, как да се направят бутчетата, за да са хрупкави, какъв бульон и сос да стане от фенерите и крилцата…

След това домъкна в средата на студиото голямо барбекю и пред очите на гостите си изпече пържоли от рибицата на млад елен, като метна и няколко свински, само и само да обясни, че свинското не е вкусно, не става за изтънчени хора и… друго си е да сложиш на трапезата крехко еленско!!? Той продължи с деликатесите, трупайки ги един след друг върху масата. Гостите грухтяха от удоволствие и даже забравиха да го критикуват, а зрителите продължиха да преглъщат слюнката си и да съжаляват, че са се родили в България.

Това предаване го гледат деца, бременни жени, стари хора с пенсии по 160 лева.

Не ни се ще и да си помислим, ако някое дете каже – „мамо, искам утре от това ядене“, какво ще прави клетата майка. Не ни се мисли и как гледат на тази „лукс кулинария“ пенсионерите, за които парче салам „Кучешка радост“ е върхът на лукса.

Нямаме нищо против кулинарните състезания. Но нека да са с продукти, които всеки може да си позволи.

Защото това, което гледаме в момента, е истинско издевателство над гладния народ.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/qkg3bM5sMl8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *