Пеевски направи ДПС 2, кани се да вземе властта

ПеевскиНеочакваното изявление на Лютви Местан вчера, че иска предсрочни избори озадачи не само опонентите му, които се канеха да искат същото, но и партньорите му. Най-изненадани останаха от БСП, които бяха и са в коалиция и Местан и преди да даде изявлението си, той би трябвало да ги уведоми поне. 

Днес Йордан Цонев потвърди думите на лидера си и мазно обясни, че няма да се коалира с ГЕРБ и целта на ДПС не е непременно властта. Макар и неведнъж да били доказали, че могат да управляват добре и да се грижат за интересите на страната.

Станишев се нацупи като малко дете, свика своите на извъредна сбирка и още снощи и той обяви, че иска избори до септември. Опозицията буквално занемя, защото това развали собствените й планове и готвените митинги за сваляне на правителството.

Политолозите са в шок и не могат да анализират смислено това, което се случва. Те излязоха с различни версии, но нито една не можеше да обясни напълно случващото се.

Явно по-големи разбирачи се оказаха хората от форумите. Те събраха два и две и получиха Делян Пеевски. Пеевски се води официално към ДПС, но в същото време той тайно финансира Николай Бареков и застана зад гърба му, когато новоизлюпения политик тръгна да печели народното доверие. Любопитен факт се оказа и че за Бареков гласуват не само българи, но и турци и цигани. Вторите с купен вот, а първите явно по партийно поръчение.

Зад гърба на социолози, политолози и на народа, ДПС си направи втора партия, в която членуват преобладаващо българи и има лява политика. Удобна и приемлива за избирателя. Двете партии заедно имат над 30 процента на евроизборите и пресмятат, че ще вземат много повече на парламентарните и ще направят коалиция с помощта на някоя патерица, но това няма да е ГЕРБ, нито БСП.

Така Пеевски си отмъсти на ГЕРБ за миналогодишните протести и демонизирането си, кандидатира се за евродепутат, спечели, отстъпи мястото си на Искра Михайлова, а сега се готви заедно с Бареков да управлява България.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *