Осъдиха на Смърт китайски политик заради Пачки и Златни Кюлчета в Спалнята му!

Висш правителствен кадър и председател на съвета на директорите на китайската инвестиционна компания China Huarong („Чайна Хуажун“) Лай Сяомин беше осъден на смърт днес по обвинение в „корупция в особено големи размери“, предаде агенция ТАСС, като цитира изявление на съда. Лай е бил признат за виновен в това, че е получил подкупи в размер на 215 милиона евро. В момента на залавянето си той е получавал подкуп от 13 милиона евро. Съдът в северният град Тяндзин сметна, че размерът на подкупите е „особено голям, обстоятелствата са изключително тежки“, а действията на обвиняемия – изключително злонамерени.

Лай Сяомин слуша изчитането на смъртната си присъда за корупция в кюлчета и пачки

През януари миналата година Лай направи самопризнания, които бяха излъчени по централната китайска телевизия. Тогава бяха показани и снимки на апартамента му в Пекин. В него е имало сейфове и шкафчета, пълни с пари в брой. Лай Сяомин уверява, че „не е похарчил и един цент“. „Не посмях да ги харча“, твърдеше той. В разрез с твърденията му обаче бяха показани няколко луксозни автомобила и десетина златни кюлчета, които обвиняемият е приемал като подкуп.

По решение на съда активите му бяха конфискувани в полза на държавата, а присвоените с измама средства е разпоредено да се върнат на пострадалите. Съдът нареди също смъртната присъда да се приведе в изпълнение.

След идването на президента Си Цзинпин на власт през 2012 г. Китай стартира мащабна кампания срещу корупцията. Оттогава досега са санкционирани с различни наказания, вариращи от глоба до смъртна присъда, над 1.5 млн. кадри от администрацията на управляващата Китайска комунистическа партия.

China Huarong, чийто директор беше Лай Сяомин, е една от най-големите китайски инвестиционни компании, занимаващи се с управление на капитали.

Ние от Skandalno.net сме сигурни, че в този момент повечето почтени българи се питат: А Борисов… кога?!

Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Утре Референдум за китайска провинция. Ще имат богат избор на комунисти, отречени или не, но с останал хъс за крадене.

    • Не знам комунисти дали ще намерят в България, обаче… колко евроайтлантически боклук ще избесят за корупция и предателство към родината, бате… идея си нямаш.

      • Така ли не разбра, че тези и онези са от едно тесто? Преди залагаха на масовката и се криеха в нея, а сега залагат на чуждото и крият там откраднатото. Хубав беше „комунизмът“ преди да му изключат захранването, после тупна и се пръсна като кристална купа, а тези които най-силно вдигаха лозунги, се втурнаха да събират парчетата за себе си. Материализмът няма душа и за това е толкова алчен. Всичко е в този живот, друг нямаЛО.

  2. Казваш „хубав беше комунизма, преди да му изключат захранването“. Значе все пак признаваш, че комунистите са направили някаква свястна система, която е футкционирала добре и справедливо до един момент. Обаче всяка твоя втора реплика е срещу „комунистите“ и не обелваш и дума срещу скапания експлоататорски и напълно идиотски капитализъм, биричед. А фиксацията ти към комунизма е нещо напълно невнятно. Какъв комунизъм и какви комунисти ти се привиждат в България през 2021 година, бе дебил тролясал. Имаш капиталистическа диктатура. Казвам го за теб и за останалите смешни десни тролове. По същата невменяема твоя логика аз днес мога да те нарека монархо-фашист и да почна сравнения между днешна и царска българия и да обяснявам че наследниците на монархофашистите днес управлряват и ебават мамата на държавата. Даже ще ти цитирам на прима виста 20 имена на наследници на фашисти, които днес са във властта. Ти си скапан соросоиден трол, брачеде Иване. Или пък си безкрайъно прост идиот. И в двата случая няма смисъл повече да дискутирам с теб азбучни истини.

    • Челото ме заболя, да го бия в камъните, но поне си обясних, защо религиозните фанатици са готови да убиват другите, вместо да ги убеждават. За вас има черно и бяло, като вие сте бялото, а останалите несъгласни, размишляващи, наблюдаващи, преценящи или иначе казано, опитващи се да намерят истината са всичко, което така безцеремонно си закичил на протърканият ми ревер.
      Другари, спорите ли с децата си по тези теми, а с внуците? Ако да, значи нищо не сте постигнали в този живот! Ето другарят Пенчо, нагълтал торба клишета, няма да ги цитирам, защото голямата част от читателите ги помнят и единственото ново е „соросоиден трол“. Преди бях „решетниковски“, какво да правиш, един бит. Не знам ако утре споделя някое друго лично наблюдение, как ще ме класифицират? Флагът за грешка, вече трябва да се вдигне. В същност това „безкрайно прост идиот“ вероятно е точно този флаг.
      Другарю Пенчо, не обяснявам на Вас!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *