Нелепо! Петима загинаха след като пиян студент заби кола в стълб

катастрофа стълбЖестока трагедия връхлетя жителите на дупнишкото село Яхиново.

Фолксваген Голф се заби в електрически стълб в селото. От  удара стълбът се пречупил на две и паднал върху намиращите се наблизо две момчета и една жена. Тримата умират на място. Все още не е ясно кои от тях загинали  вследствие на токовия удар и кои са починали, затиснати от стълба.

В същото време шофьорът и един от спътниците му са били напълно затиснати от ламарините в колата, а третият е изхвърчал през отворилата се от удара кола. Само той е жив с доста рани и охлузвания.

Шофьорът, който имал книжка от два месеца и кола от един, си пийнал юнашки с приятелите си, двама от които са щели да бъдат абитуриенти другата седмица. След това се качили на колата и подкарали по главната улица на селото със 180 километра в час. Точно на спирката в центъра водачът не могъл да овладее колата и се забил в стълба. На спирката пък хора чакали автобуса, но стълбът се стоварил върху тях.

Ламарините на колата били рязани, за да бъдат измъкнати останалите два трупа.

Жестоката трагедия явно е била предизвестена. Потресените жители на селото разказват, че главната улица се използвала за надбягвания с коли, а вечер младежи си устройвали гонки. Само за година там са станали пет катастрофи, но без жертви. Почти по всяка ограда на къщите имало следи от удари. Никой обаче не си направил труда да поиска от общината легнали полицаи. Разрешената скорост била 40 км  в час, но почти не се спазвала.

Местните младежи имали и навика да запиват в една или друга къща, много от родителите били на работа в чужбина, за да издържат отрочетата си, а те правели каквото си искали. По време на катастрофата, от колата излетяла и бутилка с ракия.

Пет живота, от които четири млади си отидоха ей така. От безразличието на обществото, липсата на родители, които да възпитават децата си и младежкото перчене да се кара кола със 180 км в час по главна улица на населено място.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *