На гол тумбак – чифте пищови! Борисов харчи милиарди за въоръжение! За заплати и пенсии – няма!

Преди няколко дни Бойко Борисов информира целокупния български народ, че ще започне преговори с Швеция за модернизиране на българската армия.

Модернизиране на армията безспорно е нужно. Но това трябва да стане, едва когато възстановим икономиката си. Която да произвежда и да генерира печалби. Иначе какво оръжие ще купуваме и с какви пари ще го плащаме?! Защото ако наистина дадем около 4 милиарда лева за „модернизация“ на армията, ще заприличаме на човек, който се е накичил с оръжия, но гащите му са скъсани и няма какво да яде.

Ето защо това премиерско намерение звучи цинично на фона на пълния отказ на правителството да увеличи поне малко мизерните суми, които се отделят  за заплати и пенсии в бюджетната сфера.

Според финансовия министър Горанов, ако се увеличат тези социални плащания, държавата щяла да рухне. Ами, тя държавата ни е рухнала отдавна. И онова, което е останало от нея, се крепи единствено на саможертвата на милиони българи, които живеят в невиждана мизерия.

Истината е, че натрапчивите медийни внушения за „необходимостта“ да купуваме оръжия, дойдоха след като президентът на САЩ  Доналд Тръмп, с ултимативен тон, поиска от страните-членки на НАТО да увеличат бюджетите си за военни разходи и да плащат на Алианса, защото той ги защитавал.

В задачката се пита от кого, аджеба, ни защитават САЩ? Може би от Турция? Ще отбележим само, че Турция, въпреки войнствените си напъни, няма никакво намерение да ни напада. Защото тя има огромен проблем с 20 милиона кюрди, които искат своя самостоятелна държава. И този проблем в обозримо бъдеще няма да бъде разрешен. Особено като се има предвид, че янките упорито подкрепят кюрдите. Подкрепят ги не за друго, а за да разкъсат и омаломощят Турция. Като по този начин я изхвърлят от голямата геополитическа игра, в която Ердоган опита да се намеси преди няколко години.

Но дори Турция да се реши на безумието да нападне България, това със сигурност ще струва главата на Ердоган. По простата причина, че тогава срещу него ще се изправят интересите и на двата геополитически колоса – Русия и САЩ.

Така че Турция няма да се опита да ни нападне. Тогава от кого всъщност ще ни защитават САЩ? Сигурно от митичната „руска агресия“? Ами да, спомнихме си. За всичко е виновен Путин.

Само че това оправдание може и да минава пред някои западноевропейски народи. Но изобщо няма да мине пред българския народ. Защото всички знаем, че нашата велика посестрима Русия не ни е враг.

Нещо повече. Ако има някоя държава в света, която има интерес от силна славянска и православна България на Балканите, то това е Русия.

Следавателно и Русия не ни заплашва. Точно обратното. Ако има някоя държава, с която българският народ иска да е в съюз, това е точно мощната и братска нам Руска федерация.

Тогава остава с пълна сила въпросът защо ще харчим 3,5 – 4 милиарда лева за модернизация на армията? И то сега, когато те са ни безкрайно необходими за реанимиране на българската икономика! И което е още по-важно:  Българската икономика ни трябва не за друго, а за да спрем изчезването на българския народ.

Ето това е задачата, която наистина стои със страшна сила пред нас. Да съхраним България. А за модернизация на армията има време.

Иначе се получава така, че бедна и мизерстваща България ще дава милиарди на богатите шведи. За да станат още по-богати. И да идват по нашето Черноморие, за да ни ритат по главите. И на други места.

Но какво от това, че ще ни ритат като кучета. Нали няма да ритат Бойко Борисов?!

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Не е виновен Бойко Борисов, а
    глупендерите които гласуват за него!

  2. Анализ на “Булг-стратфорт”
    .
    Приятели,
    .
    След КСНС при Президента Радев новата “истина” за националната ни сигурност е старата истина…!!!
    .
    Армията ни не може да изпълнява – нито КОНСТИТУЦИОННИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, нито АНГАЖИМЕНТИТЕ НИ В НАТО…!!!
    .
    Време е да изхвърлим от властта Националните предатели, да преодолеем Ньойските си комплекси…, а армията ни безусловно ТРЯБВА да се възстанови…!
    .
    За да пазим суверенитета си от врагове и “приятели” (нямаме приятели с които да не сме воювали), трябва да закупуваме новопроизведена техника, Задължително след сключване на ОФСЕТНИ сделки (“Индустриално сътрудничество”) Така парите за оръжия ще се превърнат в български индустриални инвестиции…, а военните разходи ще се компенсират в бюджета с обратните инвестиции и ползите ще са двойни…!!!
    Офсета – Това са стандартни сделки за умни държавници-родолюбци сключени с условия за 100 – 110% обратни инвестиции в България във ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНИ цивилни или военни заводи и фабрики, в които могат да се разкрият поне 50 000 работни места и се натоварят други 200 000, а високите технологии ще предизвикат Виокотехнологична Революция в примитивната ни икономика.
    -Тази програма може да се превърне в ИНДУСТРИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ В БЪЛГАРИЯ…!!! В Унгария тази офсетна програма, само за 6 самолета, днес дава 5% от БНП на Унгария…!!!
    (Сега Швеция е с най-висока производителност на труда в ЕС, а България с най-ниската…!!!)
    .
    …Вместо това турско-американските еничари ни пробутват бракувани 40 годишни Ф-16, а като чуят за офсет, изпадат в дива лудост…
    (от офсетни програми не може да се краде…)
    – За техника “ВТОРА” И “ТРЕТА” РЪКА офсетни сделки не се предлагат – това са пари хвърлени на вятъра, както е правила Гърция и…ФАЛИРА…!
    .
    – ТОВА ЩЕ Е БРУТАЛНО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО…!!!
    .
    Използвайки “офсетния принцип” и породените днес потенциални заплахи, разчетите ми показват безусловния минимум срещу военните заплахи, който трябва да имаме е:
    – Военна академия (магистър, доктор) и три военни училища (бакалаври за СПВ, ВВС, ВМС).
    – Център за “Въздушно-земно-морски суверенинет” (на базата на Шведската система “Стина”) с разширени възможности за пряко управление на силите и средствата в цялата страна (което ще е единно бойно поле) в комплект със 72 бр. НОВОПРОИЗВЕДЕНИ бойни всецелеви самолета “Грипен-NG ” управлявани от Шведска система за ДРЛО “Ери Ай” (каквато има Гърция)…, с противокорабни ракети Rbs-15 (100 км.)… с въздушно земно и морско базиране…
    – “Командване на отбраната” и “Командвания на видовете въоръжени сили” (съставени само от професионарни военни)
    – Три механизирани корпуса със 75 000 бойци в мирно време, с нова дислокация (София, Варна и Бургас), като всеки боец е включен в дигиталната система “Единно бойно-информационно поле”!
    – Отделна бригада за “Въздушно-земни-морски” специални операции (Пловдив) от 7 500 универсални професионалисти (Обучени и… по програмите “Тилови операции” (антитерор и антидесант) и “БМБ” – (Борба с масови безредици).
    – “Инженерен корпус” за незавършилите средно образование и алтернативна служба без оръжие…!!!
    – “Смесен” принцип на комплектоване… (професионален, договорен и наборен)
    .
    Само така ще имаме малка, но боеспособна армия – Щит на България…!!!
    .
    Великият Български Народ е казал…:
    – “Който не иска мира – нему секира”
    (само, че тя трябва да е остра и винаги да ти е под ръка…)
    .

  3. Нали преди два дни му обещаваха нещо в един сайт на Борисов? Още ли не са го изпълнили?

  4. kakvo oste chakame zaeto ne do izritame tozi balgaroubiec nacionalen predatel kakvo dogovaria zad garba na naroda toi ne razbra li oste ciala balgaria go mrazi kakvoto zabarka nauchavame ot chujdite medii miastoto mu e v zatvora na bankianskia mafiot borisov ne iskame amerikanci da ni komandvat ne iskame evropeiski cennosti ne iskame evrovaluta ne iskame boiko da resava sadbata na decata i vnucite ni iskame boiko da e pokoinik zastoto zatvora ne e sigurno miasto za nego obichame radev i rusia

  5. sedem miliona narod zasto oste tarpim tozi idiot kradec lajec mafiot balgaroubiec i nacionalen predatel da ni vodi kam ada do 9 septemvri zatvora ili v drugia sviat tam mu e miastoto vseki den zagivat i se samoubivat hora po negova vina toi ste bade vechen li dokaza che ne moje da upravliava oste li ste go tarpim toi e nacionalno bedstvie proklet da si borisov

  6. do rumen stoianov da si jiv i zdrav milo i umno momche v takiva kato tebe e nadejdata na naroda i rodinata

  7. 28 uni 2017 alo fizkolturnika ciganina cbetanov ti li ste uchis general radev na povedenie lajeco s 6 apartamenta kolko si gaden niama li grobista za teb pukni izmamniko

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *