Мутри, вън! Ден 141: Протестиращите готвят Контра-Протест срещу Недоволството на Полицаите утре (С ВИДЕО)

Днес беше поредния 141-ви ден на антиправителствените протести. В “Триъгълника на властта” се събраха няколкостотин граждани с познатите искания за оставките на правителството и главния прокурор. Обстановката под прозорците на властта се нажежи до червено.

Днешната демонстрация бе по повод обявеното часове по-рано решение на властта да наложи локдаун – затваряне на държавата. Протестиращите се обявиха против мерките за справяне с фалшивата коронавирусна пандемия, които ще оставят голяма част от народа без доходи.

По време на вчерашната голяма демонстрация се стекоха хиляди. Стигна се и до ескалация на напрежението и сблъсъци с полицията. Група протестиращи се опитаха да пробият плътния и тежковъоръжен полицейски кордон около сградата на Министерския съвет.

Днес демонстрантите обявиха за утрешния ден контра-протест срещу протеста на полицаите. Утре служителите на МВР ще излязат за пореден път да поискат от властта вдигане на заплатите във връзка с това, че те също работели на първа линия в борбата с COVID-19.

Скандално.нет припомня, че в бюджета за догодина управляващите заложиха 15% увеличение на заплатите на полицаите на фона на 30%-ов ръст на заплатите на държавната администрация. Униформените още тогава заплашиха с национална стачка. Без да срещнат особена подкрепа за исканията си сред народа. Причината е, че на масираните летни протести, в които взеха участие стотици хиляди българи, полицаите се проявиха като платени гавази на властта, като пребиваха безмилостно десетки демонстранти. „Бранеха Хунтата, а сега мрънкат за пари. Еничари! Ние се борим за свобода, а те за салама. На утрешния контра-протест срещу ченгетата ще сме хиляди.“, зарекоха се присъстващите на площада. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ГАВАЗИ МУТРОПОЛИЦАИ ЕНИЧАРИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ВИ И ЧУДОВИЩАТА КОИТО СА ВИ СЪЗДАЛИ

  2. Слагйте дати на публикациите, ако обичате! Вчера, днес, утре, нищо не се разбира!

    • Колко пъти и аз им се молих да пишат дати но не искат да го направят. Не знам какво толкова им е трудно. Не може да се разбере за кой ден се отнасят събитията които са публикувани.

  3. Напълно подкрепям призива на АЗ и Красимир Славов материалите на „Скандално“ да бъдат датирани. Понякога пишете преди минути, а новината вече е пуснала брада.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *