Кристалина Георгиева Притежава Имоти за $ Милиони и акции в 10 компании! Виж Тук

Провалилата се кандидатка за шеф на ООН Кристалина Георгиева притежава имоти за милиони евро. През 1999 г. еврокомисарката по международното сътрудничество и хуманитарната помощ е собственик на градска къща в Потомак, щата Мериленд за 587 800 долара. Кристалина притежава 2 апетитни апартамента в идеалния център на София, както и акции в около 10 публични компании и фондове, които са на обща стойност $ 1 300 000.
stalinka1

Бившата вицепрезидентка на Световната банка и член на борда на директорите обаче знае и 2 и 200. Тя твърди, че биографията й е като отворена книга и в нея няма глави, от които да се срамува. Кристалина категорично опровергава мълвата, че рожденото й име било Сталинка. Има свидетели за обратното обаче.

Родената през 1950 г. еврокомисарка била принудена тотално да промени биографията си, след като култът към личността на бившия съветски диктатор паднал. Всъщност тя била кръстена на баба си Кръстина от Любимец, при която прекарвала летните си ваканции. „Глезеше ме, но и ме будеше сутрин да берем тютюн. Двамата с дядо работеха от тъмно до тъмно. Научиха ме как да нижа тютюн и бях доста добра“, връща се назад в миналото Кристалина. Произходът за нея имал значение дотолкова, доколкото дава по-лош или по-добър старт в живота.

Сталинка още си спомня как ръцете й се боядисвали и умирисвали с особен аромат. Като студентка пък е изпратена на бригада в консервната фабрика в Ловеч, където работи в производството със станалата по-късно служебен премиер Ренета Инджова. Георгиева не пазела приятни спомени от прекараното време в завода, защото попаднала там заради наказание. Бригадата там съвпаднала с концерт на Лили Иванова, на който Кристалина от много време мечтаела да отиде, но това така и не се случило. По-късно измислила хитра схема за да се отърве от досадните бригади:
Записала се в университетския отбор по хандбал, където по традиция състезателите били изпращани на спортни лагери по българското Черноморие за почти целия летен сезон. Така Кристалина прескачала тягостните бригади и се радвала безплатно на морските вълни.

Дори и сега Сталинка Георгиева ходи на фитнес поне два пъти в седмицата.

Държала да се поддържа във форма не само заради работата си, а и заради съпруга си Кино Кинов. С него се запознали на сватбата на свои общи приятели. Първо се сприятелили, а после се влюбили. Оженили се на неговия рожден ден. Така той никога не забравял годишнините им. Строителният инженер Кино е брат на популярния писател Васил Кинов. Той я спечелил със скромността си и с това, че никога не говорел на висок глас.

„Много приятен за компания човек, на когото можеш да се довериш да те заведе до дома ти в 5 сутринта. Дори и да няма пари за такси и да трябва да върви пеша, както често се случваше. Той също вади приятно чувство за хумор. Внимателен е и такъв си остана до ден днешен. Много свестен мъж!“, коментира за съпруга си Кристалина Георгиева. Двамата са женени от 43 години и имат една дъщеря – Десислава!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *