Кралица Рания по CNN: Защо винаги, когато Израел извършва зверства, те се представят за самозащита, а когато са палестинците е тероризъм? (С ВИДЕО)

Йорданската кралица Рания заяви по CNN, че Израел има правото на самозащита, имайки предвид нападението и убийствата на мирни израелски граждани, извършени от Хамас. Но в същото време тя подчерта, че под маската на самозащита не бива ЦАХАЛ да извършва жестокостите и геноцида, които в момента цял свят вижда, че върши. Тя обърна внимание, че до този момент от бомбардировките на Израел над ивицата Газа са загинали над 6000 цивилни палестинци, от които над 2400 деца.

Ето и откъс от интервюто ѝ:

„Хората трябва да разберат, че под маската на правото на самозащита израелската армия извършва масови жестокости. Да, всяка страна има правото да защити своето мирно население. Но не и с всякакви средства. Не и чрез извършване на военни престъпления. Не и чрез колективно наказание на цял един народ.

Израелската армия вече уби 6 000 цивилни граждани. 2400 деца. Що за самозащита е това?

Пред очите ни се извършва масово клане на палестинци с прецизни оръжия. И така, това, което видяхме през тези две седмици, е безразборно бомбардиране на Газа. Цели семейства са унищожени. Жилищните квартали са изравнени със земята.

На прицел са болници, училища, църкви, джамии, лекари, журналисти, служители на мисията на ООН (36 от последните вече са убити в Газа). Това самозащита ли е? И защо винаги, когато Израел извършва такива зверства, те се представят от западните медии под знамето на самозащитата, а когато насилието идва от палестинците, то моментално се квалифицира като тероризъм?

И дали според западната терминология думата „терорист“ не се отнася само за мюсюлмани и араби?

Свидетели сме на отвратителен двоен стандарт. Тук няма симетрия. Това е неравностоен конфликт между два народа. Виждате, че единият е окупатор, а другият е окупиран и се бори за свободата и земята си. Единият разполага с армия, една от най-силните в света. А другият няма никаква армия – единствено недобре въоръжени освободителни движения! Така че тук има фалшива симетрия.“

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Защото света се населява от маймуни, които се интересуват повече от телефона ли, отколкото от съседите и приятелите си.

  2. Ми царице- виж картата на Палестина и си отговори сама.
    Може да питаш и за двойния стандарт в Нюрнберг.
    Също защо бомбардиралите цивилни деца и жени “хамериканци” в Дрезден през всв не са съдени.
    Същото се отнася и за бомбардировките над цивилна София от същите. С бомби- играчки за децата.
    Питай що не са били в нюрнберг?!
    Накрая ще се окаже, че “совите не са това, което са”.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *