Зловещо! Бум от инфаркти и катастрофи ни чакат от понеделник!

инфарктЦяла седмица ще бъдем замаяни, ще се чувстваме некомфортно и ще дремем на работното място заради смяната на времето.

Според специалиста по психиатрия д-р Веселин Герев играта със стрелките на часовника и превъртането им с един час назад ни дава илюзорната възможност за  повече сън сутрин, обаче това  ще ни направи по-сънливи  и мудни  поне за седем дни напред, защото не можем да се приспособим толкова лесно.

Според него  най-тежък ще е първият ден от новата седмица, когато може да се очаква бум от изостряне на различни заболявания и бум на инфаркти.

Проучване на Шведския кралски медицински институт показва, че  след като се смени  часовото време, двойно се покачва  броят на хората, които търсят кардиологична помощ. Според д-р Генев същото се наблюдава и у нас. Не само заради смяната на часовете, през които се взимат медикаментите, но и поради целия шок, който преживява организмът.

Ранното мръкване, тъмнината, която ни обгръща още в 17 часа действат силно и на психиката. Няма слънце, няма достатъчно светлина и хората изпадат в депресии. Те стават и по-сънливи, по-невнимателни и по тази причина се увеличават и катастрофите по пътищата, битовите инциденти и трудовите злополуки.

Според много медици, въвеждането на лятно и зимно часово време са пагубни за човешкото здраве два пъти годишно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *