Зеленски заплаши Европа с бунтове на украинските бежанци там, ако спре оръжията и финансирането за Киев

Украинският президент Володимир Зеленски заплаши Европа с бунтове на украинските бежанци там. Той заяви това в интервю за изданието The Economist.

Зеленски смята, че може да избухнат масови протести и бунтове сред украинските бежанци в Европа ако западните държави спрат военната и финансова помощ за Украйна. Той заяви, че украинците са „много благодарни на тези, които са ги приютили“, но че „Ако Европа натика тези хора в ъгъла, тази история няма да приключи добре“.

„Невъзможно е да се предвиди как милионите украински бежанци в европейските страни ще реагират ако Западът изостави страната им“, каза Зеленски

Той изрази мнението си, че прекаленото удължаване на конфликта между Украйна и Русия ще „създаде много по-големи рискове за Запада в собствения му заден двор„.

Зеленски промени прогнозите си от вчера относно украинската контраофанзива.

Сега той е убеден, че все още може да се стигне до голям пробив в бойните действия. В същото време заяви, че ако бе следвал съветите на западните военни консултанти да удари на едно-единствено място по фронта с големи сили, украинската армия е щяла да загуби много повече войници, отколкото сега. Украинският лидер призова да се помни, че победата не може да дойде „утре или вдругиден“.

Но… „Ако ги натиснем от юг, те /руснаците/ ще избягат“, убеден е Зеленски.

В интервюто си заThe Economist“ украинският президент споделя още, че ще е трудно да се запази досегашното ниво на военна помощ от Запад през следващите месеци, в които ще се проведат избори в няколко ключови западни държави и особено в САЩ. Ще е трудно и заради „липсата на значителен напредък на фронта“. В същото време той не вярва, че ако Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ, ще окаже дипломатическа подкрепа на Русия за мирно разрешаване на конфликта в Украйна при условията на Москва.

Зеленски казва, че протакането на конфликта не е в интерес не само на Запада, но и на Украйна.

Според него при такова развитие на нещата страната му ще загуби още повече хора, както на фронтовата линия, така и поради емиграция. Освен това Украйна ще трябва да прехвърли „икономиката си на военни релси“, а правителството ще трябва да предаде тази перспектива на своите граждани, като обяви военновременен режим на живот в страната. Зеленски е готов за такива решения, но само ако отслабващата напоследък подкрепа от страна на Запада за Украйна се превърне в тенденция.

В края на интервюто си Зеленски отново подчертава, че не планира да води никакви преговори с Москва, докато руските войски се намират на украинска територия и Русия се ръководи от Владимир Путин.

Източник: Лента.ру

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. От Зеленски нищо не зависи, ще го оставят сам на фронта да загуби остатъчния боен потенциал, чак тогава Байдън ще предложи преговори за съдбата на остатъка от Украйна. Трудно ще се договори, няма да има никаква Украйна, ще се договарят другите граници

  2. НЕНОРМАЛНО ЕВРЕЙСКО КОПЕЛЕ !!! НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО ЗАСТРЕЛЯ ???

  3. Зеленчук каза бунтове. А това си е сериозна причина всички потенциални бунтовници да бъдат изловени, а после изпратени в Украйна и на фронта.

    • БЪНТОВЕ НЯМА ДА ИМА ЗАЩПТО ТЕЗИ КОИТО ИЗБЯГАХА ОТ ЗЕЛЕНОТО
      ЧУЧУЛО НЯМА КАК ДА ГО ПОДКРЕПЯТ.ПОСКОРО МУ ИСКАТ СМЪРТА ОТКОЛКОТО
      ДА ДОУНИЩОЖИ УКРАЙНА.

  4. От Искаро по длибоко нема и от бункеро по сигурно нема ! – Володемир Путкинович Шуткин /по прякор Путягата/ Тя войната щеше да е приключила отдавна ако бяхме треснали по два 20 мегатонни в Киев и Варшава както американците направиха с японците . Ама като съм мяка слива обожаващ американски и западен чеп . Обожавам да ме прецакват както и направиха на Минските споразумения . Даже и бившите републики вече нямат уважение и респект към мен когато разбраха че съм страхлив педал . Ако бе някой от ранга на Жириновски , Хрущов та даже и Кадиров , май събитията щяха да се развият по другояче.

    • И какаво става?Завладява цяла Украйна за 2 дена и започва силно партизанско движение,съставено от армията и украинци.На собствена територия са.Украинците не са изтребени.Тогава се включва Ес и Сащ с помощите и санкциите.Русия ще е ошашавена. Айде не давай акъл.Не ти стига на теб самия.

    • Ей,Отворения,я бегай у лево! Нямаш работа тук! Оди се бий е Усрайна,да те видим! Аман от разбирачи!!

  5. Е, този наркоман вече е прекалено нагъл. Никой от „бежанците“ няма да се бунтува, когато знае, че ще бъде екстрадиран и върнат обратно там, откъдето е изпълзял. Този клоун е МЪРТЪВ, но се преструва, че не го знае. Западните му господари го предадоха, никой не го подкрепя, армията му е разбита.
    Такава е съдбата на предателите. СПОМНЕТЕ СИ АФГАНИСТАНСКИТЕ СЛУГИ НА КРАВАРИТЕ КАК ОТЧАЯНО СЕ ВКОПЧВАХА ЗА КОЛЕСНИЦИТЕ НА САМОЛЕТИТЕ. НЕЩАСТНИКО! ТИ НИКОГА НЕ СИ БИЛ ЛИДЕР. Може да си имал някаква кариера като клоун, но тя е била, защото сляпо си повтарял сценария, който ти е бил даден. А сценаристите ти от краварския континент ти определиха ролята на ГУБЕЩ И ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА. На съвестта ти лежат МИЛИОНИ ГРОБОВЕ И ОСАКАТЕНИ НЕВИННИ ХОРА.
    Единственото добро нещо, което можеш да направиш е да имаш доблестта на Хитлер ДА СЕ САМОУБИЕШ – КОЛКОТО ПО – СКОРО – ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *