Жители на Мариупол: Украйна разруши града ни, а казва на света, че Русия го прави (С ВИДЕО)

“Абе какво сте вие? Вие сте боклуци”! „Минаваха покрай прозорците на мазетата в блока и питаха има ли живи. При утвърдителен отговор, хвърляха гранати!“: жителите на Мариупол разказват за безчовечното отношение на националистите към тях.

Стенограма на ВИДЕОТО. Самото видео можете да гледате под стенограмата:

– Проклетият “Азов”! Те сами рушат, грабят и избиват мирните жители. Грабят магазините…

– Магазините и аптеките бяха под охраната на полицията… Полицията разгонваше жителите, докато “Азов” грабеха.

– Всичко това те специално го правят, снимат го на видео и показват в целия свят – вижте какво прави Русия! А това не е Русия, това го прави самата Украйна – тя постъпва така с нас. Така да унищожават града и населението… Украйна сама го унищожава, а казва, че Русия го прави. Това не е истина! Нека види цяла Европа: всички тези убийства и разрушения са дело на Украйна! Не на Русия! Надеждата се появи, когато руските войски влязоха тук, надежда, че ще оцелеем!

– Влязохме тук, в това мазе като бомбоубежище… Хората разправят: “Дойдоха украинските войници и викат – събирайте си партакешите и се махайте оттук. Ние им казваме: абе, момчета, къде да отидем? А те викат: ние този блок си го вземаме за нас”. И украинските военни се настаниха в този блок. На една позната синът й идва и казва: “Лельо Оля, извинете, чух какво се е случило, убили са дъщеря ви, моите съболезнования!” Поговорили малко и се разотишли. На сутринта идва майка му на същото момче и казва: “Оля, знаеш ли какво се случи? Сина ми вчера го застреля снайпер! В окото го застреля. Снайпер от украинска страна”. Е, това нормално ли е, кажете? За какво са го убили? С негов приятел просто си стоели на улицата и пушили. Измъкнали се за малко от бомбоубежището в мазето, да изпушат по цигара. Единият бил улучен в окото, другият в крака. Край!

УЛИЦА “ПОДЗЕМНА”

– Попаднах в болницата на 2 март, благодарение на “храбрите” азовци, които обстреляха със снаряд моя апартамент на петия етаж на пететажен блок.

– Минава един войник, аз му казвам: “Момчета, вървете си оттук, молим ви се! Вижте ме, останала съм без крак, само вторият ми остана, и той трябва да се лекува, за да оцелее… Вървете си, тук има ранени, тук има деца!” А те ни изгледаха и казват: “Ние трябва да спрем врага”. Аз им казвам: “Ами ние? Ние тук сме живи!” А те: “Абе какво сте вие? Вие сте боклук!”. В съседния блок националистите от „Азов“ минавали отвън покрай прозорците на мазетата и питали: „Има ли живи? При утвърдителен отговор отдолу – хвърляли гранати! 20 души има убити“. Благодарим ви, руски братя, че дойдохте, че ще се погрижите за нас. Виждате в какви условия живеем благодарение на тези “наши защитници”…

МАРИУПОЛСКА БОЛНИЦА

– Криеха се тук като плъхове! Целенасочено унищожаваха болницата, целенасочено! Криеха се зад децата, които се намираха тук, зад сакатите хора… Нашите момчета ни измъкнаха, измъкнаха ни, просто не знам откъде ги взеха тези сили – няколко души измъкнаха толкова много хора!

– Излизаха от болницата цели семейства, да видят своите болни… – и снайперистите от „Азов“ застреляха много семейства.

– Аз съм тук от 14 март. С мен се случи трагедия, погребах мама… и останах тук с болните. Помагахме на всички, но най-страшното беше, когато дойдоха азовците. Те твърдяха: “Всичко е добре, не се тревожете”. Момичетата ги молеха да си тръгнат. Те казаха: “Просто ще видим. Нищо няма да има, никакви стрелби”. Но те започнаха да стрелят по мирните жители, с огън от миномети… Никому не желая злото, но искам да ги съдят по най-суровите закони, да получат каквото заслужават.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/vpFqSVjeWAw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *