Д-р Емануил Найденов: Смъртността от Covid-19 е по-ниска от тази на грипа! Никаква епидемия няма – нито у нас, нито по света!

„Никаква пандемия или епидемия от Ковид-19 няма- нито у нас, нито по света. За да обявиш епидемия, трябва броя на заразените да е над определен процент от общата популация“, заяви днес неврохирургът д-р Емануил Найденов по БНР. „Прави впечатление, че в данните на СЗО за развитието на вирусната „епидемия“, които правителствата по света и медиите безкритично цитират като папагали, яростно се спекулира с думата „заболели“. Истината е, че повечето от т. нар. „заболели“ изобщо не разбират, че носят тази вирус. А в същото време смъртността сред заразените с Ковид-19 е по-ниска от тази при стандартните грипни инфекции.

„Има много неизвестни около този вирус. Последните проучвания показаха, че този щам на вируса е сред нас от десетилетия. В същото време не може да се докаже кой от нас се е срещал или не с този вирус, тъй като образуването на антитела не е задължително след подобна среща.“, заяви още в предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ на БНР д-р Емануил Найденов от университетска болница „Св. Иван Рилски“.

Обявяването на тази странна пандемия доведе до много смъртни случаи от други заболявания. Защото с изключение на големите столични болници, които по време на извънредните мерки не ограничиха своята дейност, останалите болници в страната масово отлагаха диагностиката и лечението на пациенти с животозастрашаващи заболявания. Вследствие на това безотговорно поведение на колегите лекари и правителството, смъртността от други заболявания тепърва ще се увеличава. Говоря за индиректните жертви. Защото жертвите на подобни извънредни мерки могат да бъдат директни и индиректни,“ коментира д-р Найденов.

„Никаква пандемия или епидемия от Ковид-19 няма- нито у нас, нито по света. За да обявиш епидемия, трябва броя на заразените да е над определен процент от общата популация“, заяви днес неврохирургът д-р Емануил Найденов по БНР. „Прави впечатление, че в данните на СЗО за развитието на вирусната „епидемия“, които правителствата по света и медиите безкритично цитират като папагали, яростно се спекулира с думата „заболели“. Истината е, че повечето от т. нар. „заболели“ изобщо не разбират, че носят тази вирус. А в същото време смъртността сред заразените с Ковид-19 е по-ниска от тази при стандартните грипни инфекции. Не дай си Боже след време наистина да ни връхлети някой остър инфекциозен агент, който наистина да предизвика висока смъртност сред населението и да се наложи СЗО да обяви пандемия… Втория път ще се получи ефектът на „лъжливото овчарче,“ обясни д-р Найденов.

Този истеричен цирк с „особено опасния коронавирус“, който предизвика световна криза в целия свят… крайно време е да бъде прекратен. Крайно време е лекарите, учените и медиите да започнат кампания за успокояване на хората, смята д-р Найденов.

„Защо никой не обяснява на населението, че коронавирусът, с много по-агресивни свои щамове от Ковид-19, си съжителства с човечеството и в животинския свят от много векове и той няма да си отиде. И той днес е толкова опасен, колкото е бил и през последните 3 века, да речем“ смята д-р Найденов.

„Коронавирусът е опасен единствено за хората от т- нар. рисков контингент- много възрастни, с респираторни хронични заболявания, със сърдечно-съдови болести… Затова е необходимо да се изработят наистина ефективните мерки за справянето с подобен вирус, ако възникне, епидемия. Но блокирането на държавата не само не помага, ами е дори абсурдно. Всъщност почти всички мерки, които предприе нашето правителство по време на извънредната ситуация, бяха с нулев ефект – от напълно излишни до силно вредни,“ категоричен е д-р Найденов.

„И основната вина за това е на СЗО. Свидетели сме на това как целият им авторитет, граден с десетилетия,  се срина за 2-3 месеца. Не може една медицинска организация да се изказва така категорично за неща, в които не е сигурна. А на следващия ден да заявява обратното пак с нетърпящ възражение тон. В медицината абсолютна е само глупостта. А за всички останали твърдения трябва да имаш неопровержими научни доказателства. Докато тези доказателства не излязат, никой не бива да твърди нищо със сигурност. Последните цифри и данни доказват категорично, че Ковид-19 е една стандартна въздушно-капкова инфекция със съответните рискови контингенти. И тя е по-ниско смъртоносна от сезонния грип“, разясни д-р Емануил Найденов.

„А поуката от тази мистична корона-криза е, че всеки специалист трябва да си знае работата“, изтъкна още неврохирургът. „Когато правиш оперативен щаб за борба с някакъв вирус, той трябва да е съставен от специалисти – епидемиолози, вирусолози, микробиолози… Само такъв щаб може да взема адекватни решения.“

Според д-р Найденов фалшивата коронавирусна пандемия е показала, че гръбнакът на здравната ни система са големите държавни болници, които през поседните години държавата ни буквално унищожава в полза на частните лечебни заведения. Този създаден през годините дисбаланс сега е проличал в голяма степен. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Този „смъртоносен“ вирус е много удобен на някои за нещо. И като свърши „пандемията“, ще стане ясно, че по време на карантината в света се е случило нещо много важно. А сега-засега се всява страх от него, какво по-добро от използване на страховете на хората?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *