Джефри Сакс: Най-бруталната държава през 19 век беше Великобритания. Най-насилническата и жестока страна в света днес са САЩ (С ВИДЕО)

Американският икономист Джефри Сакс бе прекъснат по време на своя реч на форум за демокрация заради следното изказване:

Когато погледнете Русия — Путин много прилича на цар. Това не е случайно. Там има култура на властта и култура на традицията. Когато погледна моята страна — САЩ са полудемократично, доминирано от бели, расистко, йерархично общество, което с всички сили се стреми да запази привилегиите на елита. Така е създадена САЩ в 1787г. Това беше робовладелска, геноцидна страна, избиваща индианци, за да наложи там бялата култура, но е удивително, че все още е така, дори и сега да сме много по-разнообразни и перфидни в методите си за постигане на тези все същи цели. И още една забележка, която бих искал да направя относно демокрацията, защото ние сме се събрали в момента на форума за демокрацията, където третираме демокрацията като нещо добро: Най-бруталната и жестока държава през 19 век беше може би първата или втората демокрация в света – това е Великобритания. Може и да са били демократи у дома, но бяха и продължават да са безмилостни империалисти в чужбина. Най-насилническата и жестока страна в света от 1950 г. насам са САЩ…

– Джеф, нека… спри сега. Джефри, аз съм твоят модератор, Джефри! Стига!

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Да, на някои умни, интелигентни и знаещи хора започна да им писва глобалпорнографията . За съжаление тук при нас в България няма кой да чуе техните умни и правдиви думи. Ние сме потомствени демократи и ще ближем братята американци там където никой друг не иска! Крайно време е да приемем като условие за евроинтеграцията ни и Инстанбулската конвенция и всичко ще се оправи!За нашите политически инвалиди няма никакво значение какво казва Джефри Сакс, Кисинджър , Берлускони и още много други съвременници, които не могат да бъдат определени като приятели на Путин който е виновен за всичко лошо!

  2. БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ИСТИНАТА ГОСПОДИН ДЖЕФРИ САКС ПЕЧЕЛИТЕ СИМПАТИИТЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ

  3. Левон Хампарцумян : „Не е работа на полуграмотното простолюдие да решава за еврото“ !

    Българският лев ни прави „принадлежащи“ към азиатски орди ?

    afera.bg/СПОРЕД-ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ-БЪЛГАРСКИЯТ/

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *