В Англия поголовно затварят кръчми, заради кризата

Над 1000 пъба (английските кръчми) затвориха врати през 2022 година, а темпото е ужасяващо – по 21 затворени всяка седмица. Ръководителите на индустрията предупредиха, че британските заведения скоро ще се изправят пред безпрецедентна криза, пише Daily Mail.

Ако не се вземат спешни действия, за да се предотвратят фалитите, бранша на пъбовете във Великобритания ще се изправи пред своеобразна “Кървава баня” от постоянни затваряния на заведения.

Преломна точка за борещите се за оцеляване питейни заведения са постоянно нарастващите енергийни разходи. Сметките им за електроенергия са толкова набъбнали, че средно една кръчма трябва да плаща над 2100 паунда (4700 лева) за 10 дни.

Затварянето на кръчмите започва през 2020-2021 година и бе свързано с Ковид ограниченията. Но през 2022 година затворените заведения са двойно повече, от тези спрели да работят през 2021 година, когато пандемията от Ковид буквално разгроми индустрията. Тогава някои от тях бяха превърнати в луксозни домове или ресторанти за бързо хранене.

През последната година, войната в Украйна доведе до космически цени на газта, заради което се увеличиха главоломно сметките за електроенергия, като за някои кръчми месечните сметки дори се утроиха.

В някои английски кръчми си светят със свещи, за да избегнат фалит

Епицентърът на кризата беше столицата Лондон, където бяха затворени 98 пъба. В национален план още над 1000 очакват финансов колапс, заради повишаването на цените, след като субсидиите за тях бяха спрени.

В отчаян опит за оцеляване, питейните заведения предприемат редица мерки. Едни от тях са отворени с намалено работното време, в други вечер се палят свещи, вместо да използват електрическо осветление…

Някои от пъбовете дори се опитват да сключат изгодни сделки за няколко години напред с енергийните гиганти, за да могат да издържат на натиска от сериозни разходи, най-вече за електроенергия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *