Българската Промишленост се Срина с 12%

Производството на текстил намаля с 30% спрямо миналата година. Спад има и при направата на храни и машини. Ръст се наблюдава единствено в печатната дейност

Преработващата промишленост през януари се срина с над 10 на сто спрямо същия месец на миналата година, показват данни на Националния статистически институт. Спадът обаче е и на годишна база: Вече 11 месеца поред се отчита спад в преработващата промишленост на годишна база.

През януари в повечето сектори от икономиката производството се е свило. Най-голям е спадът в производството на превозни средства – с 51,3%. При производството на тютюневи изделия има намаление с 50,8%, а при производството на текстил спадът е с над 30 на сто. Намалението при обработката на кожи и производството на кожени изделия е с 27,5% на годишна база, спадът при производството на дрехи е с 12,5%, а на храни – с 4,1%. При производството на машини намалението на годишна база е с над 21 на сто. Основната причина за срива на производството в страната е изпадането на редица страни от ЕС в рецесия, което води до свиване на търсенето в чужбина на произведените в България стоки и компоненти.

Ръст се наблюдава единствено в печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители – с 12,4%.

Общият спад на българската промишленост през последните 12 месеца възлиза на малко над 12 %.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ЩЕ СРИНЕ ОЩЕ С НАШИТЕ ПОМИЯРИ КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ДЕНКОВ ЕДИН ПАТКАН СЛУЧАЙНО ИЗБРАН ЗА МИНИСТЪР ПРЕЦЕДАТЕЛ СЕГА ИДВА РЕД НА ДЪЛГИЯ ВРАТ ЩРАУСА МАРИЯ ГАБРИЕЛ СЪЩО ЩЕ ВЪРВИН НАДОЛУ ВСЕ СЕ НАТЯГАТ НА АМЕРИКА ЕДНА ДЪРЖАВА СЪС ПОЛЕТИКА ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА ДА СЛАГАТ ПРОСТИ И КРАДЛИВИ ПОЛЕТИЦИ НО ТЕЗЕПОЛЕТИЦИ КРАДАТ ДЪРЖАВИТЕ СИ И ИМАТ ПОЗВОЛЕНИЕ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ НО ТРЯБВА ДА СЛУШАТ И ДА СА ПРОТИВ РУСИЯ АМЕРИКА САМО ТОВА Я ИНТЕРЕСУВА

  2. Да,животът потвърди синия лозунг -“ с малко,но за винаги“. Само с малко ще намалява вътрешният продукт но това ще бъде “ за винаги“ – основен резултат от демократизирането на България, продължило вече 30 години! Скоро ще стигнем до нивото – “ и камъне ке ручате“. Ще ги ядем камъните, няма къде да ходим – това е демократичното ни бъдеще освен ако не се случи някоя социална буря – твърде е вероятно!

  3. И това е само началото. Повечето от нашите заводи работят с поръчки за Германия. Германия навлезе в рецесия и се очаква масово спиране на нашите заводи, масова безработица и инфлация.И на този фон, нашия евроатлантически слугинаж е пословичен. Ние загиваме икономически и финансово, но оставаме щастливи, че сме в ЕО, че с нас се подпичкват англосаксонците и че най-много вредим на Русия. такъв дебилизъм е рядкост в човешката история.

    • Ти обаче упорито отказваш да видиш истината – България трябва да се обезбългари.
      Дали с бедност, глад, пропаганда, , маймуни главорези, война …… все едно, хората искат единствената територия с вода в Европа, за да ни я продават за робско послушания.
      Няма дебилизъм има стриктен план, за който се назначават еничари да ни избиват и башибозуци да ги охраняват.
      Заводите са най-малкото, следва да няма ток, храна, вода, да ни режат зелките по улиците и ако се опънем, полицията ще ни арестува и съди като Путинисти и кремълски пропагандатори…..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *