Българи! Вижте как арменците посрещат новите цени на тока!

армения цени токОт няколко дни бунтът срещу новите цени на тока продължава да бушува жестоко в столицата на Армения Ереван.

Полицията арестува  237 души  при разгонването на демонстрациите, но протестиращи се събират всяка  вечер  на Площада на свободата, пише Интерфакс. Нито арестите, нито водните оръдия, с които отблъскват демонстрантите, успяват да спрат някого и хората продължават да си стичат по площадите и да настояват да не се повишават цените на електроенергията, предава Ройтерс.

Митингите в столицата на Армения започнаха в петък, когато се разбра, че ще се разиграе ценовата секира. В тях участват всяка вечер хиляди хора, които скандират по пощадите и даже обсадиха резиденция на президента Серж Саркисян.

За да опази президента,  полицията щурмува демонстрантите с различни усмирителни средства,  избухнаха сериозни сблъсъци, при които пострадаха осем протестиращи и 14 полицаи.

Предвижда се електроенергията в страната да поскъпне до 48,78 драма за кВт.ч дневната, а нощната до – 38,78 драма. Това в български пари е равно  около 15 и 11 наши стотинки, цена, която ние отдавна минахме.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *