Бойко Рашков: Твърденията за имотното ми състояние са смес от манипулации и лъжи!

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков представи детайлна информация за своите имоти и изобличи грубите лъжи на Маноил Манев и поддържащите го журналисти за така наречените “19 имота на Рашков”. Това се случи в студиото на ЕвроДикоф по телевизия Евроком. По силата на своето служебно положение Рашков няколко пъти е трябвало да декларира своето имущество и доходи.

Интересен детайл се оказва разликата между цитираната от гербаджийските медии цена на един от имотите – 189 хиляди лева и реалната цена, на която Рашков го е закупил – 44 хиляди лева. Той уочни, че преди да го придобие, имотът е бил препродаван 7 пъти заради множество проектантски проблеми, и съответно цената му е паднала до 44 хиляди лева. Конкретният имот министър Рашков използва за почивка през почивните дни и го е заплатил по банков път със средства от банковата си сметка.

“Аз мога и ще кажа много неща. Не знам кое е тъжното и плашещото. Тая жена (Ива Николова от ПИК, която публикува статията за имотното състояние на министър Рашков) говори и пише лъжа след лъжа. Първо, аз не съм преподавател в СУ.  Всичко в статията й е абсолютна лъжа. Имотът съм го закупил преди години за 44 хил. лв. Много преди това той се е предлагал и за 189 хиляди лева, но имаше проблеми и тия 44 хил. лв. бяха реалната му цена” – каза Рашков относно поръчковата статия в ПИК, в която гербаджийските пишещи подлоги го квалифицират  като “имотен крал”.

“Нека сме наясно- говорим за 19 имотни позиции, а не за 19 апартамента или къщи, както широко се тирижира из медиите. Тия позиции са написани от нотариус, за да е ясно какво влиза в жилището. Но съгласете се – гаражът, складът, мазето не са жилища. Маноил Манев може ли да чете, не може ли? Има 11 позиции от общо 19, като се казва следното: едната позиция е дворно място, другата- тераса (част от къща), третата е сутерен (част от къща), четвъртата позиция е гараж (част от къща), после имаме фитнес (част от къща), още един гараж, още едно дворно място, още един гараж… -от 19 позиции, 11 не са жилища, а са такива като цитираните” – заяви министърът.

Относно така наречената резиденция до американския колеж, която струвала милиони… тя всъщност е общ семеен имот, строен в продължение на 10 години и голяма част от средствата са от съпругата на Рашков – нотариус, чиито доходи също са декларирани и са публична информация.

С още няколко думи министърът описа и апартамента си на улица “Житница” – боксониера , наследствения си апартамент в Люлин и малък семеен имот в Несебър.

“Нека не пипат костите на моите родители, снимаха апартамента им в Люлин. Моите родители починаха преди години. Апартамента не съм закупил, аз съм го получил по наследство от тях” – уточни Рашков.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ГОСПОДИН РАШКОВ ДЕРЗАЙТЕ ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ФАШИСТКАТА МАФИЯ ГЕРБ

  2. Работата с този служебен кабинет все повече отива на :“Преоблякъл се Илия, погледнал се – пак в тия“.
    Не ми стига въображение да си представя как може цената на един имот да падне от 189 хил. на 44 хил. заради проектантски проблеми. Колко големи трябва да са били тези проблеми за да свалят толкова цената и как после Рашков се е справил с тези проектантски проблеми.

  3. Толкова време мина, не се разгледа от прокуратурата нито чекмеджето на Борисов, нито твърденията на Бошков, за милионите, които е дал на ръка, никой и не повдигна въпроса за нашите тарикати с офшорни сметки в чужбина, списъкът на които се покри по най- престъпен начин. Вкараха Рашков в обяснителен режим, за което Антон Тодоров се е потил здраво. Изобщо този хаос, който започна да излиза наяве няма да бъде потулен, щото престъпленията на Шебека Борисов и шайката му е за милиарди. Ако Рашков беше беден, същите тия щяха да реват ТОЙ НЕ ОПРАВИЛ СЕБЕ СИ ТРЪГНАЛ ДА ОПРАВЯ ДЪРЖАВАТА. ЗА ТЪПИ ТИКВЕНИЦИ УГОДА НЯМА.

  4. Рашков е безупречен професионалист и си върши добре работата, като вътрешен министър, затова и го атакуват. Но, какво от това, ако има нещо нередно, то ще излезе наяве. Нас това не ни интересува, за нас е важно да се отсече главата на октопода, да се спре деструкцията, да се минимизират кражбите на нашите пари. Това е задачата на Рашков и колкото по добре се справи, толкова по добре за нас и за нашите пари. Ако не е Рашков, ще пратим друг, като него, но мафиотските структури и организираните престъпни групи, които съсипаха държавата ни и откраднаха и пропиляха парите ни, трябва да бъдат сломени, смачкани, изчегъртани и да ги няма. Неаме нерви, да ги траеме повече. Рашков, затягай примката и мачкай-до края. Ние сме с с тебе. А кои сме ние, по добре е да не разбирате, но ако се наложи ще разберете!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *