Арабски Самолет се Взриви на летището в Ростов на Дон. Вижте причината за трагедията!

samolet „Боинг-737–800” на авиокомпания FlyDubai катастрофира и се размаза на пистата на летището  в Ростов на Дон, гръмнаха световните агенции.

При изключително лошо време, пилотът се опитал да приземи машината, но не успял и отново я издигнал  в небето. От диспечерската кула го предупредили  да изчака, тъй като имало буря, валял проливен дъжд и условията за кацане били лоши.

Над десет предупреждения били отправени към екипа да лети високо и да кръжи над летището докато нещата се успокоят, или бъде пренасочен към друг град. Самолетът обаче нямал достатъчно гориво да стигне до друго летище.

На своя глава командирът на полета, който бил от Кипър, съобщил, че ще направи втори опит за кацане. Това били и последните му думи. Авиаторът почти стигнал пистата, когато разбрал, че няма да може да кацне и се опитал да се издигне отново. За жалост бил много близко до земята и не успял. От удара в асфалта самолетът се взривил.

Няма нито един оцелял от 11-членния екипаж и пътниците, които са с неуточнен досега брой. Говори се за между 60 и 80 души. Работи се по  две основни версии за катастрофата: техническа неизправност на машината, или грешка при управлението й в сложна метеорологична обстановка.

Трагедията е станала тази сутрин в 3:41 местно време. Самолетът е идвал от Дубай и е бил пълен с руски туристи, имало е още двама украинци, узбек и индиец.

Авиационната компания е на брата на шейха на Дубай  и е известна със сравнително безопасните си полети. Според метеоролози причина за катастрофата може да е изключително рядко природно явление, което се нарича „струйно течение“. То се получава при скорост на вятъра над 100 километра в час и обикновено става на 5 000 метра над земята. Но в случая явлението се е разразило на 500 метра.

Картината на летището продължава  да е ужасна. То е осеяно цялото с малки отломки от самолета. Специални екипи събират фрагменти от телата на загиналите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *