Поли Пантев с имение на Суецкия канал – с видео

суетски каналЕдин от емблематичните криминални босове на прехода Поли Пантев имал на свое име огромно имение на Суецкия канал. Въпреки че от години не е измежду живите, имотът на бившия сикаджия бил запазен и най-вероятно е наследен от неговите родственици.
poli9Запознати споделят, че семейството на Поли Пантев е единственото в България, което е притежавало акции от стратегическия канал в Египет, свързващ Средиземно с Червено море. Цените на имотите там се равняват на космически суми, коментират специалистите. В момента каналът се държи от правителството на Египет, което трупа приходи в размер на около 500 млн. долара годишно за преминаването на плавателни съдове.
Пантев, който бе убит на остров Аруба често посещавал огромната си вила в Египет. В момента собствеността на имението тъне в

Поли Пантев
Поли Пантев

абсолютна мистерия, като една от версиите е, че то е наследено от сестра му Райна. Тя и брат й Поли произлизат от доста знатна фамилия. баща им е известният професор Тотю Пантев, който е единственият специалист по радиобиология у нас. Той пък е потомък на Киряк Априлов, брат на Васил Априлов. По бабина линия Поли Пантев е родственик с известния габровски индустриалец Пенчо Семов, известен още като Българския Рокфелер. Именно от Семов фамилията на Пантев наследява земята край Суецкия канал.

Водите на Суецкия канал са забранени за ирански кораби, но не и за гангстери! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *