Почина рок легендата Вили Кавалджиев! Поклон! – с видео

viliЛегендата на българския рок Вили Кавалджиев почина. След дълго и тежко боледуване певецът напусна този свят на 65- годишна възраст.

Вили Кавалджиев страдаше от диабет. В средата на годината обаче състоянието му рязко се влоши вследствие на болестта. Рокаджията получи гангрена, което наложи ампутацията на пръсти от краката . Започна да губи и зрението си, разви анемия. Синът на Вили, Радослав Кавалджиев – Роро,

Вили Кавалджиев си отиде на 65 г.
Вили Кавалджиев си отиде на 65 г.

организира кампания за набиране на средства за лечение.

вили кавалджиевВаско Кръпката, Богдана Карадочева и много други приятели на певеца подкрепиха семейството му с благотворителни концерти. Малцина обаче от политиците, за които в зората на демокрацията Вили Кавалджиев пееше по митингите, откликнаха на молбата на семейството на rockрок легендата.

Вили Кавалджиев започва музикалната си кариера през 60- те години заедно с «Викингите». По- късно участва в «Лира – 70», «Импулс», «Тангра». Започва да се изявява соло в началото на 80- те. По време на демократичните промени Вили Кавалджиев е в първите редици на артистите, които застават зад синята идея. През 1992, печели „Златен Орфей“ за песента „Близо до мен.“

Вили Кавалджиев на сцената на „Златния Орфей“. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Диабет ли ? Бавно и сигурно ТЕ убива, всичко е въпрос на ВРЕМЕ……кога ??? Колкото по рано го имаш, толкова по-малко живееш……. питайте ме……26-27 години човека до мен бавно и сигурно си ОТИВА. Това е най-коварната болест на света. Има спасение, но то е свързано с много средства и мъки. Човечеството все още не е открило ефикасно средство за борба. Запомнете, инсулина е само това което ВИ липсва, а не лекарство. Няма СПАСЕНИЕ…..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *