Нови протести в Катуница – на мушката е прокуратурата

Протестите в Катуница се възобновяват. Хората от селото излизат отново на улицата заради мудната работа на прокуратурата по разкриването на убийството на 19- годишния Ангел Петров.

В ареста вече се намира шофьорът на буса, който блъсна момчето, Симеон Йосифов. Срещу него вече са повдигнати и обвинения. Йосифов обаче твърди, че не разбрал, че ударил човек. Помислил, че е блъснал куче. Шофьорът на буса заявил при разпитите, че не се познава с Цар Киро. Все още разследващите не са доказали връзката на прогонения от Катуница ромски бос с убийството на Ангел.

Близо месец след трагедията в пловдивското село, местните са все по- обезверени, че държавата ще разнищи далаверите на Цар Киро, както и че убийците на 19- годишното момче ще бъдат наказани. Жителите на Катуница обявиха, че до 40- тия денПавел от смъртта на Ангел и Павел, всеки ден ще има мирни шествия в тяхна памет. Въпреки че медиите вече не отразяват събитията в селото, местните са решени да не мълчат, а да продължат да търсят справедливост за загиналите си деца.
Никой не вярва, че Цар Киро ще влезе в затвора. Макар че всеки ден излизат нови престъпления, свързани с ромския бос и семейството му, едва ли виновниците ще си понесат отговорността.

Междувременно, антимафиотите са започнали да преследват създателите на групи във фейсбук, свързани със събитията в Катуница. Вече има и един осъден за подбудителство към насилие. Ясно е, че управляващите по всякакъв начин ще се опитат да пресекат нови размирици и протести преди изборите, защото много добре си дават сметка, че реакциите не са насочени срещу циганите, а срещу липсата на държавност и ширещата се бедност.

Протести заляха страната след убийството на Ангел и нелепата смърт на Павел в Катуница. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.