Масово изтребване на кучета в Перник

Поголовно избиване на кучета се извършва в Перник. За това алармираха местни жители. В рамките на няколко часа вчера случайни граждани са намерили седем трупа на безжизнени животни – един в квартал „Изток“ и четири в квартал „Димова махала“. Останалите два намерили жителите на село Кладница.

При опитите си да разберат нещо повече за убийствата на кучета, журналисти се свързаха с отдел „Екология“ към община Перник. От там отрекоха информацията за подобни случаи с думите, че нищо не отговаря на истината и попитаха къде са тези трупове, за да идат да проверят. Доказателството – снимка на убито животно предоставя местният сайт zapernik.com. Според информацията, по трупа на кучето няма следи от насилие, няма и данни да е било прегазено от кола. По устата му се стичала пяна, което подсказвало, че е отровено. 

Първи свидетел на гледката станала жена, която сподели, че вероятно то и останалите домашни любимци са умъртвени със стреличка, в която е инжектирана свръхдоза приспивателно. Работници в района на масовите убийства заподозряха като извършител на деянията мъж на име Дамян. В този район често има убийства на кучета и в повечето случаи те се свързват с неговото име.

Напомняме, че  навръх Коледа глутница бездомни кучета нападнаха бременна жена и дете в центъра на Пловдив. От уплахата жената получила контракции още същата вечер и отишла до болницата, откъдето я посъветвали да подаде сигнал, за да се проследи дали кучето има признаци на бяс. Псето е задържано от контролните органи, където ще бъде наблюдавано две седмици.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.