ГЕРБ вдигна футболни гамени в подкрепа на протестите!

протест ТракияТълпа футболни фенове изпотрошиха вчера стъклата в сградата на БФС. Ако не бяха спрени от полицията, те щяха да я изравнят със земята, защото любимият им отбор ЦСКА е с неясно бъдеще и може и да не играе в А група.

Пълната вандалщина даже не стресна обществото. Тук-там някой журналист коментира наглостта на татуираните младежи, някои непълнолетни, полицията все пак успя да залови десетина и да ги обвини в хулиганство и толкова. Оказа се обаче, че вчера феновете бяха много повече на брой и много по-организирани от  малцината протестиращи в дъжда срещу правителството.

Днес стотина фенове, този път на „Локо“ – Пловдив пристигнаха със специално организиран автобус да блокират магистрала Тракия.  протсет матистрала ТракияТе ритаха топка, зъбеха се на побеснелите шофьри в колите и нито един от човекоподобните ултраси с ясни свастики по телата не можа да обясни защо точно стачкува, за какво блокира магистралата и какви са му исканията към правителството на Орешарски. Ревеше се дружно Мафия и Оставка, но бас ловим, че така наречените почитатели на спорта знаят изобщо какво става в държавата и за какво се борят. Наглост е да изпотрошиш една сграда в центъра на столицата. Още по-голяма наглост е да блокираш единствената пътна артерия, която свързва София с морето през Пловдив и през която пътуват десетки хиляди коли на ден. Безочие е да оставиш малки бебета да се пържат в колите, болни старци, които отиват на санаториум, семейства с деца, които нямат достатъчно вода и храна и нито могат да обърнат обратно в образувалата се колона, нито да продължат напред. Имало е и две коли с опечалени, които отивали на погребение, но така и не успели да стигнат. След като поритаха топка, на ултрасите им писна да стоят на магистралата и се прибраха със заканата, че пак ще дойдат. Те нито са искали разрешение за протеста си, нито са получили. Тогава защо не се намери някой да ги подбере и право в ареста?

Протестите в България в момента, при които всеки си прави каквото иска и блокира каквото му хрумне, събуждат най-неуправляемите групи – ултрасите, наричащи се за благозвучие фенове. Щом само ЦСКА успя да изкара на улицата 1000 вандали за нула време и то неорганизирани , не е за мислене, ако скочат всички фенове на всички отбори. И покрай сухото да пламне и мокрото. Мирният протест вече не е толкова мирен. Толерантността на полицията е повече от необяснима. А когато текне кръв по улиците кой ще е виновен? Извънземните…

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/-u3q4YYW2-8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *